BM'den geri adım: Davet edilmeyecek!

29 Ocak tarihinde Cenevre'de yapılacak olan Suriye müzakerelerine PYD'nin katılıp katılmayacağına ilişkin Fransa'dan açıklama geldi.

BM'den geri adım: Davet edilmeyecek!
27 Ocak 2016 Çarşamba 10:00

Fransa'dan açıklama geldi: BM'nin PYD'yi Suriye müzakerelerine davet etmeyeceği belirtildi.

Cenevre'de 29 ,ocak tarihinde düzenlenmesi planlanan Suriye müzakerelerine, PYD'nin de çağırılıp çağırılmaması durumuna ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD davet edilmişse boykot ederiz" açıklamasında bulunmuştu.

Konuya ilişkin Fransa'dan açıklama geldi ve PYD'nin görüşmelere çağırılmayacağı ifade edildi. Fransa Dışişleri Bakanı, "BM Suriye Temsilcisi Mistura, PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyeceğini söyledi" dedi.

Görüşmelere katılmak için herhangi bir davet almadıklarını belirten PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise "Elbette biz içtenlikle görüşmelere katılmak istiyoruz. katılmamamız halinde görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünüyoruz. Biz sahada birçok insanı temsil ediyoruz. Bizi dışlayarak siyasi çözüm açısından iyi bir şey yapmıyorlar" şeklinde konuşmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.