20 Mart Nevruz terör saldırısı doğru mu? ABD'den Türkiye'ye canlı bomba uyarısı 20 mart 2016 pazar

Ankara'da 20 Mart günü canlı bomba eylemi yapılacağı doğru mu? 13 Mart Ankara patlamasından sonra günlerdir sosyal medyada Ankara'da 20 Mart'ta canlı bomba eylemi yapılacağı, Sur'dan gelen teröristlerin Ankara'yı kan gölüne çevireceği, 20 Mart'ta Ankara'da terör saldırısı gerçekleştireceği iddia ediliyor. 20 Mart'ta 20 bombalı araç eylemi haberleri doğru mu? Peki iddialar gerçeği yansıtıyor mu? Ankara Valiliği'nden Nevruz açıklaması. ABD Büyükelçiliği'nin Ankara 20 Mart canlı bomba uyarısı yaptığı doğru mu? ABD Türkiye'yi 20 Mart terör saldırısı için uyardı mı?

20 Mart Nevruz terör saldırısı doğru mu? ABD'den Türkiye'ye canlı bomba uyarısı 20 mart 2016 pazar
19 Mart 2016 Cumartesi 14:57

Ankara Güvenpark saldırısının ardından Ankara halkına korku aşılamak isteyen provokatörlerin Ankara'da 20 Mart'ta canlı bomba eylemi yapılacağına yönelik sosyal medyada söylentileri gün geçtikçe arttırdığı iddia ediliyor. Nevruz'a denk gelen 20 Mart'ta Ankara'da yapılacak terör saldırısı iddiası için Whatsapp mesajları, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya araçlarının aktif olarak kullanıldığını ileri sürülüyor. Ankara'da 20 Mart'ta canlı bomba eylemi yapılacağına yönelik haberlerin birbiri ardına paylaşılmasının Ankara halkının korkmasına ve terörün amacına ulaşmasına sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar bu tarz provokatif eylemlere vatandaşların kulak asmamasını, günlük yaşantısına devam etmesi gerektiğini belirtiyor. 

Ankara patlamasından iki gün önce Bahçelievler civarında bir terör saldırısı gerçekleşebileceğini internet sitesinden duyuran ABD Büyükelçiliğinin 20 Mart canlı bomba eylemi için de ABD vatandaşlarını uyardığı, gruplardan, kalabalık mekanlardan, devlet dairelerinden, AVM'lerden uzak durmalarını tavsiye ettiği öne sürülüyor. 





ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ 20 MART CANLI BOMBA UYARISI DOĞRU MU?

13 Mart Ankara saldırısıyla ilgili çeşitli spekülasyonların doğru olmadığını Twitter hesabından bildiren ABD Büyükelçiliği, olayın aslının farklı olduğunu, Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olunduğunu belirtti. ABD Büyükelçiliği, bu bilginin Türk makamlarınca teyit edilmesinin ardından Ankara'daki devlet görevlisi veya sivil ABD vatandaşlarının, ABD Büyükelçiliği çalışanlarının bilgilendirildiğini belirtti.

Hürriyet'in haberine göre 20 Mart'ta Ankara'da yapılacak yeni bir terör saldırısının uyarısının ABD sermayeli şirketlere istihbarat olarak geldiği, 20 Mart terör saldırısı için ABD vatandaşlarının dikkat etmeleri gerektiği bildirildi. Ayrıca gelen istihbarat notunda turistik yerler, ibadet yerleri, kamu binaları, askeri yerleşkeler gibi yerlerden uzak durulması gerektiği, ailelerin ve yakınların haberdar edilmesi gerektiğinin yazdığı iddia edildi. Ancak 20 Mart Ankara canlı bomba eylemi veya terör saldırısı iddialarına yönelik ABD Büyükelçiliğinden yapılan herhangi bir resmî açıklama bulunmamaktadır. 



20 MART TERÖR SALDIRISI MECLİSE TAŞINDI

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun meclise taşıdığı 20 Mart terör saldırısı istihbaratı konusu ayrı bir gündem yarattı. Dudu'nun Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ABD Büyükelçilliğinin 11 Mart 2016 tarihinde ABD vatandaşları için güvenlik mesajı yayımlamasının kaynağını sordu. İstihbarat kaynağının Türk istihbaratı mı yoksa CIA istihbaratı mı olduğunun sorulduğu soru önergesinde ayrıca ABD yetkilileri ile temas kurulup kurulmadığının cevabı da istendi. Ayrıca  "ABD, kendi vatandaşlarını olası bir saldırıya karşı koruma önlemi alırken, Türk vatandaşlarına dönük bu konuda neden hiçbir uyarı yapılmamış, ya da önlem alınmamıştır?" dendi.,

20 bombalı araç

20 FARKLI PLAKA 20 FARKLI CANLI BOMBA ARACI İDDİALARI

13 Mart terör saldırısı sonrasında Ankara halkı diken üstünde bir hayat yaşamaya başlamıştı. Elbette terör yandaşları halkın bu korkusunu ve tedirginliğini fırsat bilerek sosyal medyada yalan haberler üretmeye ve insanlarda korku salmaya çalışıyor. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Ankara Emniyet Müdürlüğünün 20 araç plakası vererek bu araçların 20 Mart'ta terör saldırısı yapacağı, bu araçları görürlerse vatandaşların uzak durması gerektiği ve hemen polisi arayıp ihbar etmesi gerektiğine yönelik yayılan haberlerin aslının olmadığı belirtildi. Ayrıca Ankara Emniyet müdürlüğü 15 Mart Salı günü yayımladığı bir basın açıklaması ile bu tarz haberlerin toplumda infial yaratmak amacıyla yapıldığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü veya Valilik kanadından resmî bir açıklama gelmeden bu tarz haberlere inanılmaması gerektiği ifade edildi. 

Geçtiğimiz günlerde Tunalı Hilmi Caddesi için akşam 18.00 ile 21.00 saatleri arasında bombalı eylem yapılacağı söylentisi yayılmış ancak söylenti asılsız çıkmıştı.

Ankara Valiliği Nevruz Kutlamalarına izin vermedi

Ankara Valiliği, 19-20-21 Mart tarihlerinde Nevruz Kutlamaları adı altında yapılacak hiç bir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıkladı.

DENİZ BAYKAL ANTALYA İÇİN TWİTTER HESABINDAN CANLI BOMBA İHBARI YAPTI

Geçtiğimiz gün Twitter hesabından Antalya'daki AVM'ler için canlı bomba uyarısı yapan Deniz Baykal Twitter üzerinden ihbarda bulundu. Antalya halkı için 19 Mart günü AVM'lerde dolaşmayın çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Devrimci Dayanışma Grubu adı altında birleşen PKK, PYD ve diğer sol örgütlerin 11 Mart'tan itibaren Türkiye'yi kan gölüne çevireceğini yazan Sabah gazetesinin iddiaları doğrultusunda büyükşehirlerde bu dayanışmanın saldırı yapacağı, 81 ilde ise bunun karşısında alarm verildiği yazıyor.

"20 MART BÜYÜK GÜN EVİNDEN ÇIKMA" NOTU

Mynet'in haberine göre Antalya'da reklam ajansı sahibi olan bir vatandaşın aracının camına "20 Mart Büyük Gün Evden Çıkma" yazılı bir not bırakıldı. Olayın spekülatif bir eylem olduğu düşünülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah korusun. Bu tip haberlere çok da değer vermiyorum.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Allah var gam yok
Avatar
fb - 8 yıl önce
Herkes yinede kalabalık yerlere gitmesin
Avatar
ferdi - 8 yıl önce
Yaaaa işte. Bu tarz haberlere itibar etmemek en doğrusu. Bizleri korkutup yıldırmak isteyen kalleş terör! Bizler asla korkmayız, yılmayız. Bizler ancak Allahtan korkarız! Sizler ise ölmekten korkarsınız! Topunuzun Allah belasını versin inşAllah inşAllah! Cehennemde irin çukurlarında boğulun, ateşlerde cayır cayır çığlık ata ata, etleriniz kavrula kavrula yanın, zakkum ağaçlarından yiyip cehennemin kavurucu sularından içip içten haşlanın inşAllah!!!
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Testi kırılınca akıl verem çok olur. Yok ABD vatandaşlarının uyanmışmış miş dda mış. YGS de Dersaneler benim sorularım çıktı derler bunun gibi
Avatar
Hamitcan - 8 yıl önce
Allah korusun o kaleşlerdwn. Amin
Avatar
Nur - 8 yıl önce
ABD zamanlamasını Nasıl haber verebiliyor çnki terör örgütüne onlar yardım edıyor terör örgütü silahlarını onlardan temsil edıyor.!!!!!sıze destek verıyoruzlar falan hıkaye.!!!
Avatar
fb - 8 yıl önce
Allah korusun