Şubat ataması tercih edilecek okullar listesi yayımlandı

Şubat öğretmen atamasında öğretmen tercih başvuru ekranı açıldı. Öğretmen atama başvuru ekranının açılmasıyla birlikte binlerce öğretmeni ilgilendiren şubat ataması tercih edilebilecek okulların listesi yayımlandı. Branşlara göre tercih edilebilecek okulların listesi haberimizde.

Şubat ataması tercih edilecek okullar listesi yayımlandı
02 Şubat 2016 Salı 12:05

Yüz binlerce öğretmen adayı şubat ayında yapılacak 30 bin öğretmen atamasını büyük bir heyecanla bekliyordu. MEB şu an itibariyle şubat öğretmen ataması başvuru ekranını açtı. Öğretmenler 2016 İlk Atama Başvuru Sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Böylece şubat atamasında alınacak 30 bin öğretmenin tercih edeceği okulların listesi de yayımlanmış oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığının temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında öğretmen ihtiyacının giderilmesi için yapacağı şubat atamasının okul listesini aşağıdan EXCEL formatıyla aşağıdan indirebilirsiniz. 

MEB, ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında hazırladığı tercih edilecek okulların listesini yayımladı. İşte o okullar:


MEB 2016 ŞUBAT ATAMASINDA İLK ATAMA TERCİH EDİLECEK OKULLARIN LİSTESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Milli Sporcu Ataması Kurum Kontenjanları İçin Tıklayınız

ATAMA BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ


Atama başvurularında ve tercihlerde dikkat edilmesi gerekenler

- Öğretmen atama tercihleri 2 Şubat ile 8 Şubat atasında yapılacak ve tercih sonuçları 11 Şubat'ta MEB tarafından yayımlanacak.

- Öğretmenler tercihte bulunmak için 40 adet okulu belirleyecek, daha sonra bu 40 tercihi sisteme gireceklerdir. Tercihler ilk atama başvuru ekranından elektronik başvuru formuyla 8 Şubat'a kadar yapılacak.

- Elektronik başvuru ekranında öğretmenin başvuru formunu onaylatacağı il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü seçiliyor. Bu ekrandan size en yakın il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünü seçip başvurunuzu kaydettiten en geç 1 gün sonrasına kadar bu müdürlüğe gidip başvuru formunuzun çıktısını oradan görevli memurla birlikte alıp onaylatmanız gerekiyor. Eğer 1 gün sonrasına kadar onaylatma işlemini yapmazsanız tercih listeniz sıfırlanacaktır.

- Öğretmenlerin 40 tercih hakkı bulunmaktadır. 40 tercihine yerleşemeyen öğretmen tercihleri dışında bir yere yerleşmek istiyorsa 41. tercihi yani "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretmeliler.

Atama sisteminin nasıl olduğunu ve 41. tercihin nasıl işlediğini anlatan haberimizi mutlaka okumanızı öneririz. Haberimiz:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.