Öğretmene rotasyon uygulaması yeniden gündeme geliyor

Haziran seçimleri öncesi Milli Eğitim camiasının gündeminden düşmeyen rotasyon uygulaması yeniden mi gündeme geliyor? Bu sefer rotasyon uygulanacak mı? Haber Türk kanalına konuk olan MEB Bakanı Nabi Avcı, şubat atamasında öncelik verilen branşlardan, danışman öğretmen ve oryantasyon eğitimine yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.

Öğretmene rotasyon uygulaması yeniden gündeme geliyor
07 Ocak 2016 Perşembe 20:34

Aynı okulda 12 yıl ve üzeri süre ile çalışan öğretmenin kademeli olarak ilçe ve il içi zorunlu yer değiştirmelerine yönelik rotasyon uygulaması 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılı öncesi kaldırılmıştı. Ancak aynı okulda uzun yıllar çalışan öğretmenin yer değiştirip eğitim öğretim sürecinde daha faal çalışmasını hedefleyen bu uygulama Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın katıldığı bir yayında dile getirmesi ile yeniden gündeme geldi.


Eğitim gündemine dair birçok açıklamada bulunan Avcı, tüm Türkiye'yi kapsayan, öğretmenin iller arası yer değiştirmesine olanak sağlayacak şekilde genişleten bir uygulama ile rotasyonu tekrar gündem getireceklerini belirtti.

Rotasyon ile ilgili ayrıntıların ilerleyen günlerde netleşeceği bekleniyor.

Öğretmen terörden kaçmadı, onları biz çağırdık

Habertürk TV'de canlı yayın konuğu olan Nabi Avcı, hiçbir öğretmenin terör bölgesinden kaçmadığını, öğretmenleri kendilerinin çağırdığını ifade etti. O bölgede toplamda 7600 öğretmenin geri çağrılması ile 90 bin öğrencinin eğitim alamadığını belirten Avcı, bu noktada yarıyıl tatilinde telafi eğitimi yapacaklarının altını çizdi.

Doğudaki öğretmenlere yönelik teşvik çalışmaları yapacaklarını dile getiren Nabi Avcı, bu çalışmanın bu döneme yetişmeyeceğini ancak ilerleyen dönemlerde batıdaki öğretmenleri de kapsayacak şekilde genişletileceğini bildirdi. Bu kapsamda teşvik uygulamasının sadece ücret açısından değil puan açısından da yapılacağını bildirdi.

İngilizce, Matematik ve Rehberliğe öncelik

Öğretmen atama kontenjanlarının atanamayan öğretmen sayısına göre değil ihtiyaca göre yapıldığını söyleyen Avcı, şubat atamasında İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Özel Eğitim öğretmenliği, Matematik öğretmenliği ve rehberlik branşlarına öncelik vereceklerini sözlerine ekledi.

Şubat ayında ataması gerçekleşen öğretmenlerin mart ayından itibaren göreve başlayarak maaş alacaklarını, oryantasyon eğitimi kapsamında danışman öğretmenlerle birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

 MEB'e yönelik karalama çalışmaları var

Özellikle dershanelerin kapatılması ile MEB'e yönelik karalamaların arttığını ifade eden Avcı, bu noktada tedbir alacaklarını dile getirdi.

Sahte dişlomalarla atanan 60-70 civarında öğretmen olduğunu belirten Avcı, bunlara yönelik çeşitli girişimlerde bulunduklarını, bu kişilerin organize şekilde, çeteleşerek çalıştıklarını belirti.

Öğretmen akademileri

Ders kitaplarındaki eksiklik şikayetlerinin değerlendirmeye alındığını, Talim Terbiye Kurulu tarafından gerekli incelemenin yapıldığını ve güncellenen kitapların EBA'da -Eğitim Bilişim Ağı- kullanıma sunduklarını ifade etti.

Nabi Avcı'nın konuk olduğu Özel Röportaj programı video görüntüleri

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BABA - 8 yıl önce
Rotasyon şart!.. Yılı 10 ve daha fazlası için olmalı..il içi..
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İl içi rotasyon muhakkak olmalı. Süresi de en fazla 6 yıl olmalı.
Avatar
DAĞISTANLI - 8 yıl önce
Okulda öğretmen değişmiyor ama öğrenci değişiyor.Bi de böyle bakmalı.. Ayrıca MEB. de hiç bir uygulama kalıcı olmuyor ya da oturamıyor.. Sorunlardan biri de bu
Avatar
teknik - 8 yıl önce
Kesinlikle olmali tüm illertercih edilebilmeli. Cakili kadrolardan baska turlu kurtulunamaz
Avatar
ogretmen - 8 yıl önce
Rotasyon kesinlikle olmali
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İl içi evet, il dışı hayır.
Avatar
Ogrt - 8 yıl önce
Sehirin gobegine kurul ve sonrada rotasyon kalksın de..yada 6 degil 30 yılda bir olsun olur mu :)?
Avatar
Rrf - 8 yıl önce
Yavuz sen de şehringöbeğine kurul....