Öğretmenlere yaz tatilinde ek ders ücreti alabilme imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinde öğretmenlere ek ders ücreti vereceği bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Peki Öğretmenler yaz tatilinde ek ders ücreti nasıl alabilecek?

Öğretmenlere yaz tatilinde ek ders ücreti alabilme imkanı
28 Mayıs 2016 Cumartesi 18:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), isteğe bağlı olarak yaz tatilinde öğretmenlerin ek ders ücreti alabileceği bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. Eğitim ve öğretimin bitmesine az bir zaman kaldı. MEB'e bağlı eğitim kurumlarında çalışan binlerce öğretmen öğrencilerle birlikte yaz tatiline girecek. MEB, yaz tatilinde ek ders ücreti almak isteyen öğretmenlere müjdeli bir haber vermeye hazırlanıyor. Öğretmenler yaz tatilinde ek ders ücreti nasıl alabilecek?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları açaçak. Yaz döneminde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alacak öğretmenlere ek ders ücreti verilmesi planlanıyor.  Üniversitelerin yaz okulu gibi işlev görecek uygulamada, Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 (beş) farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 (altı) farklı dersten haftalık 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 (altı) farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabileceği şekilde olacak. 

20 Haziran tarihinde başlayacak ve 10 Eylül'e kadar devam edecek Destekleme ve Yetiştirme kursları, e-Kurs modülüne göre sınıflar oluşturularak uygulanacak. İsteyen öğretmenler yaz tatilinde bu kurslarda görev alarak ek ders ücreti alabilecek.


EK DERS ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?







 


Etiketler; #ek ders ücreti
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.