Türkiye'de ücretli öğretmen sayısı!

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan mevcut öğretmen sayısı ve ücretli öğretmen sayısı ne kadar? MEB'de kaç öğretmen ücretli öğretmenlik yapıyor? Kaç öğretmen açığı var? Detaylar haberimizde...

Türkiye'de ücretli öğretmen sayısı!
27 Nisan 2016 Çarşamba 13:26

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan mevcut öğretmen ve ücretli öğretmen sayısı ne kadar? Kaç öğretmen, ücretli öğretmenelik yapıyor? Türkiye'de kaç öğretmen açığı var? MEB, Türkiye'de kendi bünyesine bağlı okul ve kurumlarda görev yapan mevcut öğretmen ve ücretli öğretmenlerin sayısına ilişkin bilgileri resmi yazı ile paylaştı. Bir milletvekilinin kendisine gönderdiği soru önergesini cevaplayan MEB, bünyesindeki öğretmenlerle ilgili verileri de gönderdiği yazıda belirtti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın öğretmen atamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermiş olduğu soru önergesine yanıt geldi. MEB, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye'de ücretli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin sayısal verileri hakkında da bilgi verdi. 

Durmaz, MEB'den kendisine gönderilen resmi yazıyı, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. MEB'den gelen yanıtta, Türkiye'de MEB bünyesinde görev yapan mevcut öğretmen sayısı, ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı ve ücretli öğretmen sayısına ilişkin bilgileri paylaştı. 

Buna göre, MEBBİS veri tabanında yer alan bilgiler doğrultusunda 21 Nisan 2016 tarihi itibarıyla Türkiye genelindeki resmi eğitim kurumlarında değişik alanlarda

Mevcut öğretmen sayısı 853.784,
İhtiyaç duyulan öğretmen sayısı 66.574
Ücretli öğretmen sayısı 55.568

MEB yazısında, 

"Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulunca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kadrolar illerin öğretmen ihtiyaç yüzdesi esas alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine dağıtılmakta, İl Milli Eğitim Müdürlüklerince atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumları belirlenmektedir. Belirlenen eğitim kurumlarına Talim ve Terbiye Kurulu'nun 9 sayılı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerince yapılan duyurular çerçevesinde başvuruda bulunan adaylar arasından tercihleri ve KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılmakta ve bu kapsamda yapılan atamalarla eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı karşılamaya çalışılmaktadır." denilmiştir.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.