2017 KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Soru İptali Olacak mı? Tartışma Platformu

2017 KPSS ÖABT sınavı sona erdi. 16 ayrı branş için yapılan KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Sınavdan çıkan öğretmen adayları 50 sorunun sorulduğu 75 dk. süren öğretmenlik alan bilgisi sınavında hatalı soru ve iptal edilecek soru var mı merak ediyor. Peki KPSS 2017 sınavında hatalı soru var mı? Kpss Genel Kültür Genel yetenek sınavında hata var mı? 2017 KPSS ÖABT ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2017 KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Soru İptali Olacak mı? Tartışma Platformu
16 Temmuz 2017 Pazar 16:22

16 Temmuz 2017 Pazar günü yapılan 2017 KPSS ÖABT sınavı sona erdi. Öğretmen olmak isteyen ve atanma heyecanı taşıyan adaylar saat 10.00'da başlayan KPSS ÖABT'de ter döktü. Peki 2017 KPSS ÖABT sınavında hatalı soru var mı? Sınavdan çıkan adaylar soruları ve cevapları tartışıyor. 2017 KPSS ÖABT Soru Tartışma Platformu'na haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2017 KPSS ÖABT'de Hatalı Soru Var mı?

Yüzbinlerce öğretmen adayı, 16 Temmuz 2017 Pazar sabah 10.00'da başlayan ve 75 dakika süren KPSS ÖABT sınavına giren adaylar soruları tartışıyor. Öğretmen olabilmek icin girlilen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavında adaylar 50 soruya yanıt verdi. 2016 ÖABT'ye göre soruların kolay olduğunu belirten uzmanlar, sistemli çalışanların rahatça yapabileceği tarza soruların sorulduğunu ifade etti. 2017 KPSS ÖABT'de hatalı ve iptal soru henüz yok. Ancak herhangi bir iptal veya tartışma oluşturacak soru olduğunuda Kamu Saati haber sitemizden öğrenebileceksiniz.

Sosyal medya üzerinden bugün yapılan ÖABT için çok fazla yorum yapıldı. Çoğu öğrenci soruların zorluğunu paylaşım yaparak gözler önüne serdi.

İşte o yorumlardan bazıları:

- Onlar nasıl divan edebiyatı sorularıydı ya, Fuzuli'yi kaldır mezarından o da 5 şık arasında kalırdı. Tövbe ederdi aruza.

- Ösym önce alfabeyi doğru yazabiliyo muyuz diye test etti. Adamlar bizimle dalga geçiyorlar resmen. #öabt

- İnşallah ikinci sayfadaki "alfabemizi öğreniyoruz " kısmına puan verirsiniz , hiç yanlışım yok da onun için şey ettim.

- ÖABT ile bitti mi sandın anacım. Daha bunun mülakatı var, sözleşmesi var, zorunlu dört yılı var sonra kadrolu 2 yılı daha var...

- Bir kişi tarih kolaydı derse vururum.

- #öabt yaktın beni. Niye bitmiyor çilemiz niye???

- Bir nesil yetiştirecek eğitmenin, öğretmenin harf bilgisini sorgulamak nasıl bi aşağılama şeklidir?  #ösym #öabt


Sınava giren binlerce öğretmen adayı soruların zorluğundan şikayet etti.

Sizde 2017 KPSS ÖABT sınavında hatalı soru olduğunu düşünüyorsanız, sayfamızın "Yorum" kısmına yazabilirsiniz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarif - 7 yıl önce
Meryem 8- Zekeriyya: "Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?" dedi.

Oysaki soruda yakubun karisi kisir oldugu haldeAllah ona bir cocuk ihsan etti ve adininAllah tarafindan konuldugu ifade ediliyor

Bu cocugun ismi soruluyor

Oysa ki ayette gecen yakup degildir zekerriya dir. Soru hatali zekeriyanin kisir karisi olmaliydi bu yuzden soru hatali din kulturu ogretmenligi
Avatar
Okulöncesi öğretmeni - 7 yıl önce
Gösteri tekniği ile ilgili olan okulöncesi alan sinavi sorusu yanlışti ama kimse den ses çıkmıyor. Soruda gösteri teknigi için hangisi doğrudur sorulmustu. Ve ÖSYM tarafindan yayinlalan cevaplarda : yaparak yaşayarak öğrenirler verilmiştr. Cevap gösteri tekniği icin yanlış çünkü gösteri tekniğinde yaparak yaşayarak yok sadece izleme var. ÖSYM tarafindan kabul edilen cevap gösterip yaptırma tekniği için uygundur .
Avatar
X ışınları - 7 yıl önce
Fizik soruıarını hatırlayan var mı proton uud.enıne dalga emd.9.sınıf entegrenin cvbı neydi
Avatar
Fizik Öğretmeni - 7 yıl önce
2-3 soru hariç yapılabilir sorulardı, cok dikkat ölçen sorular vardı, süre kısıtlı olması dikkat gerektiren sorularda hataya sebep oldu.
Avatar
sınıf öğretmeni - 7 yıl önce
9. sorunun cevabının E(2-3) yerine D(1-2) olması lazım.metallerin özdirenci; uzunluğa,kesit alanına, cinsine ve sıcaklığa bağlı
Avatar
Okulöncesi - 7 yıl önce
1. Si gösteri soru yanlıştı yaparak yasarak öğrenmez çocuk gösterip yaptırma da öğrenir onu gösteride izeler
2. Si yapılandırmacı yaklaşım öğretmen öğreten değil öğrencisi ile öğrenendir