2016 ALES sınavında hatalı soru var mı? İptal edilecek soru var mı?

ALES sorularında hata var mı? Hemen hemen her sınavda birer sorunun hatalı olması gözleri 2016 ALES'e çevirdi. Peki ALES sorularıdna hata var mı? Milyonlarca genç bugün Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'na (ALES) girdi. Her sene iki defa yapılan sınav nasıldı? 2016 Ales sınavında hatalı soru var mı? Detaylar haberimizde.

2016 ALES sınavında hatalı soru var mı? İptal edilecek soru var mı?
08 Mayıs 2016 Pazar 13:20

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) bugün sona erdi. Sınava giren yüzbinlerce kişi akademik kariyer vey yüksek lisans eğitimine başvuru yapmak için ALES sınavında ter döktü. 

Sınava giren yüzbinlerce kişi ALES sınavının zorluğundan şikayet etti. ÖSYM'nin son dönemlerde yaptığı ALES sınavlarının zorluğu sınava girenler tarafından bilinen bir gerçek. Genel olarak Sonbahar dönemi ALES sınavlarının daha kolay olduğu, İlkbahar dönemi sınavının ise zor olduğu kanısı yaygın. Ancak ÖSYM, ALES sınavlarını genellikle aynı zorlukta yapıyor.

ALES Nedir? Ne İçin Yapılır?

ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'dır ALES,  lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde , yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan bir sınavdır. Yılda 2 kez sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde yapılan ve 160 sorunun sorulduğu genellikler mantık sorularının çoğunlukta olduğu bir sınav türüdür. 

ALES sonuçları kaç sene geçerlidir?

Tüm Türkiye'de aynı saatte yapılan ALES sınavının sonuçları 3 senegeçerli oluyor. Sınav puanı alan kişiler 3 sene boyunca aldıkları ALES puanını kullanabiliyor.

ALES sınavında hatalı soru var mı?

Son dönemlerde yapılan ALES sınavlarında sorulan sorularda hatalı veya yanlış soru çıkmıyor. ÖSYM sınav sorularını hazırlarken, bu konuya büyük dikkat verdiğine dikkat çekilirken, bugün gerçekleşen ALES sınavında herhangi bir hatalı soru olup olmadığı tam net değil. Eğer ALES sınavında hatalı soru olduğunu düşünüyorsanız sayfamızın sonunda bulunan "Yorum" kısmına yazabilirsiniz.

ALES ile ilgili haberleri anında öğrenmek ve ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati Android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz indirmek için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazım - 8 yıl önce
A ve B iki terazi var ikiside hatalı. A terazisi %10 eksik tartıyor. A nın 30 kg tarttığı ürünü B terazisi 40 tartıyor. B yüzde kaç fazla tartıyor.
Sorunun cevabı 21 küsür de çıkıyor. 20 de çıkıyor ???
Misafir Avatar
erhan - 8 yıl önce @nazım
soru yanlış değil %90 30 kg olursa %100 100/3 kg eder, 100/3 kg 40 kg olarak tartarsa 100 kg ne kadar tartar sorusuna cevap 121 çıkacaktır. yani % 21 fazla tartıyor demektir. Buradaki yanılgı 30 kilonun %100 bulmakta yapılıyor ve 3 kg olarak alınarak 33 kabul edilmesidir.
Misafir Avatar
serhat - 8 yıl önce @nazım
haklısın kardes, o soru beni mahvetti. Soruda yaklasık denmeliydi...
Avatar
Emre - 8 yıl önce
Dizi sorusunda hata yoktu. Ancak A,B,C firmaları maliyet satış ve kar tablosu verilen 3lü sorunun ilk sorusu hatalı gibime geldi. Cevap 4700 olması gerekiyor. Şıklar 7000 den başlıyor. O soruda hata olduğunu düşündüm ve kitapçığa da yazdım. Sayısal bölüm ile alakalı hatalı başka soru bulamadım. Herkese hayırlı olması dileğiyle.
Avatar
fatih - 8 yıl önce
sözel 2 alanında 37-40 arasındaki sorularda paragrafta eksik anlatım var. Bundan dolayı iptal olabilir.
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Mat2 ardisik sayilarla olusturulmus bir siralama vardi 4 soruda iptal edilir
Avatar
zeynep - 8 yıl önce
A9B üç basamaklı sayısının rakamları yer değiştirilerek elde edilen en büyük ve en küçük sayının farkı sayının kendisini veriyor.şeklinde verilen soru hatalı. ardışık sayı sorusu doğru sadece ÖSYM nin ifadeleri tuhaf anlattığı ile sorduğu tutmuyor birbirini
Avatar
zeynep - 8 yıl önce
A9B üç basamaklı sayısının rakamları yer değiştirilerek elde edilen en büyük ve en küçük sayının farkı sayının kendisini veriyor.şeklinde verilen soru hatalı. ardışık sayı sorusu doğru sadece ÖSYM nin ifadeleri tuhaf anlattığı ile sorduğu tutmuyor birbirini
Avatar
emrullah - 8 yıl önce
Bence bu dizi sorusunda bi hata vardi a1 verilmis a6 felan isteniyordu
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @emrullah
Sen üniversiteyi nasıl bitirdin? Bu yorumu yazan birisi üniversite bitirdiyse vay Türkiye'deki eğitimin haline
Avatar
Müslüm Altun - 8 yıl önce
Soruların hepsi çok klastı terazı sorusu doğruydu yada a1 a6 sorusu da doğruydu sınavda hatalı bir soru görmedim sadece kardeslerin yasları orantılıyla ılgılı soruda kelıme eksıklıklıgı vardı sanırsam ama çok yoğunlaştığımdan soruyu anlamadım ben diğer bütün sorular güzel ve eleme usulu zor sorulardı. Sorularda hata yoktu pratik yapmayıpta sınava girip yüksek bekleyen arkadasların elendıgı güzel sorulardı.