2016 LYS Biyoloji soruları ve cevapları - LYS Biyoloji soruları nasıldı?

2016 LYS 2 Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Adaylar Fen bilimleri sınavında LYS Biyoloji sorularına cevap verdi. Peki LYS Biyoloji soruları nasıldı, Adayların en çok zorlandığı Biyoloji soruları neler, LYS biyoloji uzman yorumları ve LYS biyoloji soru ve cevapları ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 LYS Biyoloji soruları ve cevapları - LYS Biyoloji soruları nasıldı?
25 Haziran 2016 Cumartesi 10:52

25 Haziran 2016 Cumartesi yapılan LYS Fen Bilimleri Sınavı sona erdi. Sınava giren adaylar LYS Fen Bilimleri Sınavında biyoloji sorularını çözdü. 30 sorunun sorulduğu LYS Biyoloji soruları sizce nasıldı? LYS Biyoloji soruların çözen adaylara göre LYS Biyoloji nasıldı? LYS Biyoloji ile ilgili Uzman yorumlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

LYS BİYOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI İNDİR

LYS Biyoloji soruları nasıldı 

Adaylar LYS 2 Fen Bİlimleri sınavından çıktı ve sorularla ilgili görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. Genel görüşlere göre 25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS Fen Bilimleri Biyoloji sorularının geçtiğimiz yıllara oranda zor olduğu ve soruların bilgi ağırlıklı olduğu görüşü hakim oldu.Ancak çok çalışan öğrencilerin rahatça yapabileceği sorular olduğu görüşüce azımsanmayacak kadar çok oldu.  

Adaylara LYS Biyoloji sınavında aşağıdaki konulardan sorumlu oldular. Adayların en çok zorlandığı Biyoloji konularını söyleyecek olursak;  Sistemler ve Kalıtım ve Hücre Bölünmeleri,Eşeyli ve Eşeysiz Üreme gibi konulardan gelen sorularda öğrencilerin zorlandığı belirtildi. 

LYS Biyoloji Sınavı Uzman Yorumları

Bu sene sorulan LYS Biyoloji sorularını yorumlayan uzmanlar, sınavın geçen yıllar ile aynı zorlukta olduğunu ifade etti. LYS Biyoloji sorularının içerisinde direkt bilgi ile çözülebilen soruların olduğu gibi, yorum yeteneğini kullanan adayların da çözebileceği sorular olduğunu ifade etti. Sizlerde LYS Biyoloji soruları ile ilgili hatırladıklarınızı, görüşlerinizi ve eleştirilerinizi, sayfamızın altında bulunan "Yorum" kısmına yazabilirsiniz.

Diğer LYS 2 soruları ve cevapları aşağıdadır. Bağlantıya tıklayarak yeni sayfada bakabilirsiniz.

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız


Peki LYS Biyoloji Soru ve Cevapları açıklandı mı?

ÖSYM LYS Fen Bilimleri soru ve cevaplarını henüz açıklamadı. Sınav soruları ve cevapları açıklandığı an sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Soru ve Cevaplarının açıklandığı anda haberdar olmak isterseniz, Kamu Saati Uygulamamızı indirebilirsiniz ve bildirim alabilirsiniz. 

Kamu Saati uygulamasını indirmek için Tıklayınız
 


Etiketler; #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Demet - 8 yıl önce
Böyle biyoloji olmaz olsun .s
Avatar
ekim - 8 yıl önce
kolay falan diyen uyduruyordur birçok fen denemesine girdim gayet zor bir sınavdı bu
Avatar
Aysu - 8 yıl önce
Yorum yaparken mantıklı davranmanızı rica ediyorum çok kolay çok kolay diyen arkadaşlar umarım fullemişlerdir tüm sınavı.Eğer öyle değilse çok kolay demeyin kime göre neye göre kolay 15 net hedefi olana çok kolay evet ama 30 da 30 isteyen için seçici sorular vardı yapan yapardı. Bazı şeyleri abartmayın arkadaşlar
Misafir Avatar
hilmi - 8 yıl önce @Aysu
harikasın
Avatar
Beyzanur - 8 yıl önce
Neresi kolaydı gayet eleyici sorular vardı geçen yılların soruları bundan daha zor değil hatta bence son 3 senenin en zor fen sınavıydi
Avatar
hazel - 8 yıl önce
Gercekten biyoloji sorulari cok basitti insAllah hayirlisi olur
Avatar
özlem - 8 yıl önce
Biyoloji de seçici sorular olmakla birlikte anında cevaplayabileceğimiz sorularda vardı.Ben hepsini bilgi bekliyodum ama yorumda çıktı
Avatar
ipram - 8 yıl önce
7. sorunun cevabı D olarak verilmiş. doğrusu B olmalı. çünkü sudan gelen elektron klorofil-b ye gider. NADH molekülüne değil.
Avatar
ipram - 8 yıl önce
7. sorunun cevabı D olarak verilmiş. doğrusu B olmalı. çünkü sudan gelen elektron klorofil-b ye gider, NADH molekülüne değil. dolayısıyla sadece H ışıksız evreye geçer.