2016 LYS Kimya sınav soruları ve cevapları burada!

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği ve merakla beklediği 2016 LYS Kimya soruları yayımlandı mı? ÖSYM tarafından sınavdan hemen sonra açıklanması beklenen LYS Fen Bilimleri soru ve cevapları henüz açıklanmadı. LYS Kimya soru ve cevapları ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 LYS Kimya sınav soruları ve cevapları burada!
25 Haziran 2016 Cumartesi 11:10

Yüzbinlerce öğrenci 25 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılan LYS Fen Bilimleri sınavında ter döktü. Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren sınavda adaylar Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularına yanıt vermeye çalıştı. Peki LYS 2  Kimya soru ve cevapları yayımlandı mı? LYS 2 Kimya sınavının zor olduğunu ifade eden binlerce aday ÖSYM'nin LYS kimya soru ve cevaplarını açıklamasını bekliyor. 2016 LYS Kimya Soruları ve Cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayımlandığı an haberimizden ulaşabileceksiniz.
 

LYS-2 Kimya Soruları ve Cevapları


LYS KİMYA SORU VE CEVAPLARI İNDİR!

25 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Fen Bilimleri sınavına yüzbinlerce aday girdi. Sıanvda adaylar LYS Kimya sorularına yanıt vermeye çalıştı.  Sınava giren ve sınavdan çıkan binlerce adaylar Kimya sorularının zorluğundan şikayet ederken, ÖSYM LYS 2 Fen Bilimleri sorularını henüz yayımlamadı. 

Kimya sorularının nispeden kolay olduğunu düşünen öğrencilerin geçen seneye oranla LYS kimya soruları netlerinde bir nebze olsun kıpırdanma bekleniyor.

LYS KİMYA SORULARI NASILDI? LYS KİMYA UZMAN YORUMLARI

Kimya Öğretmeni Murat Şaş:
Sosyal medyada birçok öğrencimiz kimya soruları nasıldı yorumlarına isyan ederek cevap veriyor. Evet zordu fakat çok abartılacak gibi de değildi. Müfredatın dışına çıkılmış, öğrenciyi ters köşe yapmak istemiş diyebileceğimiz pek soru yok. Ancak geçen yıllarda ÖSYM'nin kimya sınavlarında tarzı biraz kolaya yönelik olduğu için öğrenciler bu noktada zorlanmışlardır, normaldir. 

Kimya Öğretmeni Nilgün Duman: Sınav sorularını görmek için bizzat katıldım. Her sene yaptığım gibi bu sene de zamanımın çoğunu kimya sorularını analiz etmeyle geçirdim. Şunu söyleyebilirim ki, evet kimya soruları geçen seneki kimya soruları gibi değildi. Bunun aksini iddia etmek pek mümkün görünmüyor. Ancak kimya soruları sosyal medyada öğrencilerimizin iddia ettiği kadar da zor değildi.

ÖSYM, LYS 2 Kimya sorularını henüz yayımlamadı. Sorular ve cevaplar yayımlandığı an buraya link olarak eklenecektir. Sorular yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz uygulamamızı indirebilirsiniz. İndirmek için tıklayınız.

Diğer LYS 2 soruları ve cevapları aşağıdadır. Bağlantıya tıklayarak yeni sayfada bakabilirsiniz.

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız


Etiketler; #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
amk - 8 yıl önce
nerde lan orospu çocuğu
Avatar
ömer - 8 yıl önce
Kimya sınavını cevabları 2sına sorus