8 Ekim MTSAS soru ve cevapları!

8 Ekim MTSAS ehliyet sınavı tamamlandı. Bugün ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce kişi sınava girdi. MTSAS soru ve cevapları açıklandı mı? Sürücü olmak isteyen adayların girmiş olduğu Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) soruları cevapları haberimizde...

8 Ekim MTSAS soru ve cevapları!
08 Ekim 2016 Cumartesi 12:51

8 Ekim Cumartesi yani bugün MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı soru ve cevapları için meraklı bekleyiş başladı. Peki 8 Ekim Cumartesi gerçekleştirilen ehliyet sınavında İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Motor soru cevapları açıklandı mı? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce aday 08 Ekim'de Motorlu Taşıt Sınavı'na girdi. Sınava giren binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. En son 27 Ağustos'ta yapılan Ehliyet sınavının sonuçları sınavdan 11 gün sonra açıklanmıştı. 08 ekim'de gerçekleştirilen MTSAS Ehliyet sınav sonuçlarının ise 18-19 Ekim tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

MTSAS Ehliyet sınavında çıkacak olan konular;Trafik ve Çevre bilgisi, İlk yardım bilgisi, araç tekniği olmak üzere üç konu başlığında toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresinin 60 dakika olduğu sınavda konularına göre soru adedi ise şöyle;

13 İlk Yardım Bilgisi
27 Trafik ve Çevre Bilgisi
10 Motor
Olmak üzere toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresi ise, 60 dakika olacak.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

8 ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandığında buradan paylaşacağız.

Sorgulama yapmak için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa - 8 yıl önce
Normal