LYS Matematik Geometri soruları ve cevapları LYS 1 Mat 2

LYS matematik ve geometri sınavı soruları ve cevapları yayımlandı mı? LYS'nin en zor sınavlarından olan LYS-1 Mat 2 sınavı sona erdi. Hem sayısalcıların hem eşit ağırlık öğrencilerinin ortak alanı matematik ve geometri sınavında adaylar 80 soru soruldu. Adaylar 50 matematik, 30 geometri çözdü. Peki LYS-1 sınavı nasıldı, zor muydu kolay mıydı? 19 Haziran 2016 LYS matematik soruları yayımlandı mı? 2016 LYS matematik geometri soruları ve cevapları haberimizde.

LYS Matematik Geometri soruları ve cevapları LYS 1 Mat 2
19 Haziran 2016 Pazar 11:10

19 Haziran 2016 Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik sınavı sona erdi. Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren LYS-1 sınavına yüzbinlerce üniversite adayı katıldı. Peki LYS 1 Matematik soru ve cevapları yayımlandı mı? LYS sınavlarına katılan adayların en çok zorlandığı alan şüphesiz matematik dersi. Özellikle LYS 1 'de çıkan Mat 2 konuları öğrencilerin en fazla zorlandığı alan. Bu sebeple öğrenciler LYS Mat 2 sorularını diğerlerine göre daha çok merak ediyor. Sorularla ilgili ÖSYM tarafından resmi bir açıklanma yapılmazken biz Kamu Saati olarak sizlerden yorum olarak gelen Matematik ve Geometri sorularını ile cevaplarını bu sayfada yayımlayacağız. 2016 LYS 1 Matematik Geometri Soruları ve Cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayımlandığı an sayfamızdan erişebileceksiniz.

LYS 1 MATEMATİK SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 GEOMETRİ SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


LYS SOSYAL BİLİMLER SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

LYS-1 Matematik- Geometri Soruları ve Cevapları (SİZLERDEN GELENLER)

19 Haziran 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve yüzbinlerce adayın girdiği LYS-1 Matematik Geometri sınavı sona erdi. Sınava giren ve sınavdan çıkan binlerce aday, ÖSYM'nin sınavda soruları tartışıyor. Sizlerde sayfanın en altındaki yorum bölümünü kullanarak hatırladığınız matematik ve geometri sorularını yazabilirsiniz. Yorumunuz editörümüz tarafından kontrol edilip bu sayfaya, bu bölüme eklenecektir. 

ÖSYM LYS Matematik ve Geometri sorularını henüz yayımlamadı. Sorular ve cevaplar yayımlandığı an buraya link olarak eklenecektir. Sorular yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz uygulamamızı indirebilirsiniz. İndirmek için tıklayınız.

LYS-1 Matematik-Geometri Sınavı Nasıldı?

Sınava giren binlerce aday 19 Haziran 2016 Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik ve Geometri sınavının geçtiğimiz yıllara oranla zorluk derecesinin fazla olduğunu ifade etti. Özellikle türev, integral ve geometride zorlandıklarını ifade eden bazı adaylar, biraz şikayet etmişler gibi gözükyor. 19 Haziran Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik sınavını değerlendiren uzmanlar ise, sınav sorularının kolaydan başlayıp orta zorluklara kadar gittiğini, sınava iyi çalışanların rahatlıkla yapabileceği bir sınav türü olduğunu belirtti. Sizce LYS matematik ve geometri sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? Sayfanın en altındaki yorum bölümünden yazarsanız görüşünüz yayımlanacaktır. 
 

LYS MAT 2 ÇIKABİLECEK KONULAR

Birçok matematik öğretmeni matematik sınavında çıkabilecek konular üzerine geçtiğimiz günlerde bir kritik yapmıştı. Bu kritik ile LYS matematik sınavında aşağıdaki konulardan soru çıkacağını belirten uzman öğretmenler matematik soruları konusunda adaylara birçok uyarıda bulundu. 

2016 LYS Matematik Konuları Soru Dağılımı

2.Dereceden Denklemler (1 Soru)
Çarpanlara Ayırma (1 Soru)
Eşitsizlik Çözümü (2 Soru)
OKEK-OBEB (1 Soru)
Özel Tanımlı Fonksiyonlar (4 Soru)
Reel Sayılarda İşaret İncelenmesi (1 Soru)
İşlem (1 Soru)
Polinom (2 Soru)
Permütasyon-Fonksiyon (1 Soru)
Fonksiyon (1 Soru)
Eşitsizlik Sisteminin Analitik Düzlemde Gösterimi (1 Soru)
Olasılık (1 Soru)
Trigonometri (4 Soru)
Karmaşık Sayılar (4 Soru)
Logaritma (4 Soru)
Diziler (3 Soru)
Determinant (1 Soru)
Matris (1 Soru)
Lineer Denklem Sistemleri (1 Soru)
Limit (3 Soru)
Türev (7 Soru)
İntegral (5 Soru)

TOPLAM : 50 Soru

2016 LYS Matematik Konuları Nelerdir?

Polinomlar
II. Dereceden Denklemler
II. Dereceden EGitsizlikler
Parabol
Permütasyon, Kombinasyon, Binom ve Olasılık
Trigonometri
Logaritma
KarmaGık Sayılar
Tümevarım (Toplam ve Çarpım Sembolleri
Diziler ve Seriler
Özel Tanımlı Fonksiyonlar
Limit ve Süreklilik
Türev
Gntegral
Lineer Cebir (Matris ve Determinant)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
merve - 8 yıl önce
matematik basit görünümlü zor ve uğraştırıcı bi sınavdı.3-5 kolay soru var diye sınavı basite indirgemeyin baya zaman alıcıydı.geometri desen facia o sorular neydi öyle aşırı zor
Avatar
sena - 8 yıl önce
Matematik sınavı ugrastirciydi ve ben şahsen önceki yıllardan daha zor sorulduğunu düşünüyorum. Geometri ise oldukça zorladı geometri testi dagitildiktan 10 dakika sonra kavimler göçü başladı bizim burda
Avatar
Feridun - 8 yıl önce
Ben 15 geometri 35 matematik yaptım. Geçmiş yıllardaki soruları da çözdüm. Bu epey basitti bence. Özellikle integralde bir alan sorusu vardı. 20 yildir Bub kadar basit alan sormadılar. Baba konulardan baba sorular yoktu.
Avatar
Meltem - 8 yıl önce
Zordu !
Avatar
melikee - 8 yıl önce
matematik sorulari nasil
Avatar
merve - 8 yıl önce
Fizik kimya biyoloji yi zor soracaklar bence
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
Benim matematiğin orta 15 tane yaparsam pdr kazanirmiyim