Teog soru itirazı nasıl yapılır? Teog itiraz dilekçesi nasıl doldurulur? Kamu Saati'ne gelen yorumlar genel olarak Teog'a giren öğrencilerin özellikle Teog İnkılap tarihi Selanik sorusunun yanlış olduğuna yönünde. Peki Teog'da hatalı olduğu iddia edilen sorulara nasıl itiraz edilir? İtirazlar ne zaman nasıl yapılır? Teog ikinci dönem sorularına nasıl dava açılır? İşte itiraz dilekçesi örneği ve diğer tüm detaylar haberimizde...
Teog ikinci dönem sınavları tamamlandı ancak her Teog sınavı sonrası olduğu gibi bu sınav sonrasında da öğrencilerden ve öğretmenlerden hatalı soru iddiaları gelmeye başladı. Peki Teog'da hatalı olduğu düşünülen sorulara nasıl itiraz edilir? Binlerce öğrenci Kamu Saati'ne özellikle Teog inkılap tarihi Atatürk'ün doğduğu yer olan Selanik ile ilgili sorunun hatalı olduğunu, bu soruya nasıl itiraz edeceklerini soruyor. Biz de okuyucularımıza bu haberimizde Teog sorularına nasıl itiraz edilir, Teog itiraz dilekçesi nasıl yazılır anlatacağız. Birçok veli hatalı sorulara itiraz etmek için Teog itiraz dilekçesi dolduracaklarını düşünüyor ancak Teog sorularına itiraz bir dilekçeyle değil ÖDSGM internet sitesinden online başvuru yoluyla yapılıyor. Bu sebeple bu haberde Teog itiraz dilekçesi bulunmuyor ancak itirazların nasıl yapılacağı anlatılıyor.
Uzman öğretmenler Teog'da hatalı soru olduğunu iddia edenlerin hatalı Teog sorularına itirazlarını rahatlıkla yapabileceğini ancak sadece kendi çocuğu o soruyu yanlış yaptı diye birçok soruya itiraz etmemelerini öneriyor. Zira gereksiz yapılan itirazların Teog sonuçlarının açıklanma tarihini de geciktireceğini sözlerine ekliyorlar.
TEOG HATALI SORUYA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
2015-2016 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e- Kılavuzuna göre TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ) sınavlarına itirazlar şu şekilde yapılır:
1. Teog sorularına ve Teog cevap anahtarlarına itiraz Teog sınavlarının bitiminden ve Teog sorularının ve cevap anahtarlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmasından itibaren 5 gün içerisinde yapılır.
2. Teog sorularına itirazlar ÖDSGM (Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) resmi sitesinde TEOG sınavlarına itiraz bölümünden elektronik ortamda yapılır.
3. TEOG'a yapılan elektronik itiraz başvurusundan sonra itirazı yapan kişinin (veli) Halk Bankası, Vakıfbank veya Ziraat Bankasına 20 TL sınav itiraz ücreti yatırması gerekiyor.
TEOG HATALI SORULARA İTİRAZ ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
2016 TEOG SORULARINA DOĞRU İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Teog'da hatalı olduğu düşünülen soruya itiraz etmek için öncelikle soruyu iyi tespit etmek gerekiyor. Sorunun hangi kitapçıkta kaçıncı soru olduğu yazılmalı arkasından da sorunun neden hatalı olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatılmalı. Açık ve net bir şekilde anlatılan itirazları karşı taraf daha iyi anlayacağı için çözüm daha hızlı olacaktır.
2016 Teog 2 sınavlarında özellikle İnkılap tarihi'ndeki Selanik sorusu, Din kültüründeki hoşgörü sorusu ve Türkçedeki özveri sorusunun hatalı olduğu iddia edilmektedir. Bu iddiaları öğrencilerle birlikte öğretmenleri de desteklemektedir. Ancak birçok öğretmen genel olarak TEOG sınav kalitesinin iyi olduğunu sadece İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavındaki Atatürk'ün doğduğu ev Selanik sorusunda hata olduğunu belirttiler.
TEOG İTİRAZ SÜRESİNE DİKKAT
Teog sorularına itiraz süresi soruların ve cevap anahtarının yayımlanmasından itibaren 5 gündür. 5 günü geçtikten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca öğrencinin T.C. kimlik numarası yazmayan veya yanlış yazan değerlendirmeler de dikkate alınmayacaktır.