Ankara'daki patlamada ölenlerin isimleri ve yaralıların isimleri açıklandı 13 mart 2016 - Kızılay Güvenpark'ta şehit olanların isimleri ve fotoğrafları

Ankara'nın merkezi Kızılay'da otobüs duraklarının olduğu yerde sivil vatandaşlara yönelik hain terör saldırısı düzenlendi. Ankara Güvenpark'ta akşam saatlerinde gerçekleşen hain terör saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var. Ankara'daki patlamada kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Dışkapı SSK yaralı isimleri - Ankara'da Güvenpark patlamasında ölenlerin isimleri - Ankara Kızılay patlaması yaralıların isimleri neler? Hacettepe Üniversitesi Hastanesi yaralı isimleri, Numune Hastanesi yaralı isimleri - 13 mart 2016 Ankara Kızılay Patlaması, Patlamada ölenlerin isim kimlikleri belli oldu. İşte Ankara patlamasında şehit olan vatandaşlarımız.

Ankara'daki patlamada ölenlerin isimleri ve yaralıların isimleri açıklandı 13 mart 2016 - Kızılay Güvenpark'ta şehit olanların isimleri ve fotoğrafları
15 Mart 2016 Salı 00:21

Ankara'nın merkezi Kızılay Güvenpark'ta saat 18.35 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kızılay'ın en kalabalık ve yoğun olduğu vakitlerde meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Yaralıların önemli bir bölümü Ankara Numune Hastanesi ve Dışkapı Hastanesinde tedavi altına alınırken, olay yerine gelen çok sayıda ambulans, yaralıları Ankara'nın çeşitli hastanelerine sevketti.  Ankara'da ölenlerin kimlikleri belli oldu.

Hastanelerin önünde kalabalıklar oluşurken emniyet yığılmalar olmaması konusunda halkı uyardı.

Sağlık Bakanlığı Hastanelerde kan ihtiyacının olmadığını duyurarak, vatandaşların hastane önlerini kalabalık yapmamaları konusunda uyardı.

Kamu Saati olarak sizleri her daim bilgilendirmeyi borç biliyoruz. Daha hızlı bilgi edinmek adına Kamu Saati Android uygulamızı indirebilirsiniz. Kamu Saati Android uygulamamızı indirmek içi tıklayın.

Ankara Kızılay'da 13 Mart Pazar akşamı gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden vatandaşların isimleri yavaş yavaş belli oluyor. Patlamada şehit olanların isimleri geldikçe sayfanın altında yayımlamaya devam edeceğiz. Yorumlarınızı sayfanın en altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Ankara'daki hastanelerde görevli personeller hastalara anında müdahale yaparak durumu kritik olan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Bu esnada yakınlarının patlamada yaralandığını merak eden aileler hastanelere akın etmeye devam etti. Bazı hasta yakınları doktorların ve polislerin görev yapmasını engelledi. 

patlamada ölenler

Hastanelerde patlamada ölenlerin isim listesinde isimleri bulunan vatandaşlarımızın yakınlarından bazıları sinir krizi geçirerek bayıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama


34 ölü, 125 yaralı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada 34 vatandaşımızın öldüğünü, 125 vatandaşımızın yaralandığını açıkladı. Müezzinoğlu, patlama sonrası 30 vatandaşın olay yerinde şehit olduğu, 4 vatandaşın ise hastanede şehit olduğunu açıkladı. Ankaranın 14 farklı hastanelerinde tedavi altında bulunan 130 yaralıdan 19 yaralının durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Sağlık Bakanı, diğer yaralıların tedavilerinin bittikten sonra taburcu olacaklarını ifade etti. 

Ankara Valiliği saldırıdan hemen sonra yaptığı açıklamada olay yerinde 23, hastanelere götürülürken de 4 kişinin öldüğü  toplam 27 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.


Ankara'nın merkezinde Güvenpark'ta büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti o kadar büyüktü ki Ankara'nın birçok yerinden duyuldu. Patlama sesini duyanlar önce gök gürültüsü zannettiklerini, bomba olduğunu öğrenince telaşlandıklarını ifade ettiler. Şimdi birçok kişi patlamanın ne derece zararı olduğunu merak ederken bilançonun ağır olmasından korkuluyor.

Patlamayı duyanlar peş peşe 2 patlama olduğunu ifade etti. Görgü tanıkları, çeşitli iddialarda bulundu. Bazıları Güvenpark'a sıfır park edilmiş lüks bir aracın patlatıldığını ve patlama sonrasında araçtan geriye sadece motorunun kaldığını ifade ederken bazıları otobüse arkadan çarpan aracın patlatıldığını ifade ettiler.

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi. Güvenlik güçleri ikinci bir patlama olasığının olması dolayısıyla bölgeden insanları uzaklaştırdı ve kontrol altına aldı. Ankara'da bu yıl ikinci büyük patlamanın yaşandığı yer Ankara Kızılay'ın tam göbeğinde yer alan Güvenpark. Çevik Kuvvet, Kuvvet komutanlıkları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gibi stratejik öneme sahip binaların yakınında oldu. Güvenpark otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana gelen patlamada birçok ölü ve yaralının olduğğu bildiriliyor. Polis kimseyi alana yaklaştırmazken, ortalık savaş alanna döndü.

ABD Büyükelçiliği vatandaşlarını uyarmıştı

11 Mart 2016 tarihinde ABD Büyükelçiliği resmi sitesinden Ankara'da yaşayan kendi vatandaşlarına, özellikle Bahçelievler bölgesinden uzak durmaları konusunda uyarıda bulunmuştu.




Emniyet uyarıda bulunmuştu. Alarm durumunda olan güvenlik birimleri olası bir canlı bomba saldırısının olacağı istihbaratını almışlardı. Bahçelievler tarafında canlı bomba alarmı alınmıştı, ancak patlama Kızılay'ın göbeğinde gerçekleşti. 
Ankara'nın en işlek bölgesinde ve insan yoğunluğunun en fazla olduğu Kızılay AVM'nin yakınında meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Patlamanın bir araçta meydana geldiği tahmin edilirken, herhangi bir resmi ağızdan açıklama gelmedi.



Kesin olmayan bilgiye göre Numune Hastanesi'nde 43, Güven Hastanesi'nde 3, Gazi Hastanesinde 44, İbni Sina Hastanesinde 32, Hacettepe hastanesinde 31,Dışkapı Hastanesi'nde ise 30 yaralı olduğu ifade ediliyor.


Ankara'da ki patlamada yaralıların isimleri 13 mart 2016

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan yaralıların isimleri

İsimsiz 6 yaralı
Abdullah Karaman
Akın Pehlivan
Arda Kaplancı
Aybüke Tilaver
Barış Yıldırım
Batuhan Sarı
Berfin Ercan
Burhan Turanlı
Can Mehmet Okucu
Cavit Erçıktı
Cemil Çağlar
Cuma Tamer
Elif Aydın
Fatih Enes Gülçek
Hakan Şenkaya
Hatice Feyza Kara
Osman Yağız
Sabri Gürgün
Semih İnan
Serdal Doğuş Petek
Serdal Kavancı
Seren Nur Aydın
Şeyma Özer
Umur İlker Çöltekin

Numune Hastanesi'nde bulunan yaralıların isimleri

Alperen Güler
Berkay Gülören
Beyza Çalı
Cantek Engin Karakaş
Cem Şanlıtürk
Cevriye Nur Akkoç
Doğan Aşık
Eda Polat
Emine Nur Tahta
Emre Can Yavuzöztürk
Erhan Bilgen
Gülsen Sümbül
Hüseyin Gökçe
İlkay Oflaz
İsa Akkaya
İsa Meriç
Lütfiye Kaya
Mehmet Alan
Mehmet Yallı
Merve Üreten
Muhammed Abdüsselam Ceyhunlu
Nisa Nur Alımcı
Numan Yaşar Dölek
Orhan Büyüktabu
Özgür Çorboğa
Özkan Özbek
Songül Bektaş
Tanju Kökçü
Tufan Yılmaz
Yousef Tato
Yusuf Can Downtun
Yusuf Can Görgülü



Dışkapı SSK Hastanesi

Ali Cin
Aykut Korkut
Sara Özkan
İsmail camsarı
Muhammed Yasin Tokcan
Muhammed Abdullah
Damla Denek
İhsan Yıldırım
Kübra Yıldırım
Fatma Türe
Yakup Ercan
Zeynep Kertik
Erdal Bakır
Oğuzhan Öksüz
Orhan Önder
Eda Sıvacı
Münise Merve Öncar
Morteza Dousti
Kübra Tekce
Gülüzar Gençsoy
Gülhanım Acay
Elif Üstün
Murat Aşık
Kadriye KAndemir
Neval Buldurdu
Bekir Sıradaş

Özel Güven Hastanesi

Betül Çimen
Caner Doğdu
Kadriye Aslan
Hoşun Yağdıran
Salim Turhal
Furkan Karacimşitoğlu
Burcu Küçük

29 Mayıs Hastanesi

Oğuzhan Kurt
Armina Şens
Şerminaz Yazıcı
Nuran Dayıoğlu
Sıla Küçükoğlu

Özel Akay Hastanesi

Serpil Karabulut
Sabiha Nur Tuzlutaş
Rehin Alar
Selim Can Yılmaz
Ahmet Hamza Alpay
Birgül Kutlu
Bilge Rahşan Güneş Yaprak
İmran Süleymanov
Mustafa Bozkurt
Sinem Kanat
Gökçe Soylu

Özel Yaşam Hastanesi

Mustafa Kazım Durmaz

Özel Liv Hospital Hastanesi


İmdat Özen

İsimler geldikçe Liste Güncellenecek..

Ankara'da ki patlamada ölen vatandaşlarımızın isimleri açıklandı 13 mart 2016

Ankara Güvenpark'ta meydana gelen patlamada şehit olan vatandaşlarımızın isimleri açıklandı.


Bağdat Çermik
Muharrem Çermik
Perihan Çermik
Ayşe Bilgilioğlu
Mehmet Yurtseven
Turgay Bulut
Fehmi Çetinkaya
hamide ibel Çetinkaya
Murat Gül
Berkay Baş
Erdem Soydan
Taner kılıç
Feyza Acısu
Nevzat Alagöz
Sevinç Gökay
Kerim Sağlam
Ferah Önder
Oğuzhan Dura
Sümeyra Çakmak
Destina Peri
Kemal Kalıç
Cemal Özdiker
Kemal Bulut
Yaşar Durakoğlu
Elif Gizem Akkaya
Atakaan Eray Özyol
Nürettin Can Çalkılsın
Zeynep Başak Gülsoy
Elvin Buğra Arslan
Mehmet Alan
Elvan B.
Henüz ismi belirlenemeyen bir taksi şoförü
Ali Deniz Uzatmaz
ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf  Ozancan Akkuş
YGS hazırlık öğrencisi Doğukan Özdemir

Ankara'da patlama ölenlerin isimleri belli olmaya başlıyor. Kızılay'daki patlamada ölenlerin isimleri açıklandıkça ilginç tesadüfler de ortaya çıkıyor. 



O isim de Ankara Kızılay Güvenpark'taki patlamada hayatını kaybetti


ozancan akkuş

10 Ekim 2015 günü Ankara Gar saldıısında hayatını kaybeden Ali Deniz isimli vatandaş için “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” şeklinde yoeum yapan Ozancan Akkuş saldırıda hayatını kaybetti.

ankar patlaması ölenleri

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı protesto eden Ali Deniz Uzatmaz da 13 Mart'da Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetti.

nusrettin can


Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi lan Nusrettin Can ise Ankara patlamasında ölenlerden bir dğer. Kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluşan Nusrettin Can ve sevgilisi Zeynep Başk Gülsoy'un ölümleri birlikte yazıldı. Çift Ankara patlamasında birikte can verdiler.


fethiye kemal mumcu anadolu lisesi

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden bir diğer kişi ise Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Dorukhan Özdemir. Arkadaşlarıyla YGS sonraso gezen Dorukhan Özdemir Güvenpark'taki patlamada hayatını kaybetti.

Destina Peri Parlak

Henüz 16 yaşında olan Destina Peri Parlak annesiyle birlikte yaşıyordu. Babasını ise doğmadan kaybetmişti.


eray özyol

Ankara patlamasında hayatını kaybeden bir diğer isim ise Eray Özyol. Eray henüz 15 yaşındaydı.

Feyza Acısu

Gazi Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinde okuyan Feyza Acısu seneye öğretmen olacaktı. O da Kızılay'daki patlamada hayatını kaybetti.


elvin buğra aslan

Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü 1.sınıf öğrencisi o da Ankara patamasında şehit olanlardan.



Keçiören Adli Tıp Morgunda cesetler ailelere veriliyor

Ankara patlamasında ölenlerin cenazeleri Keçiören'de bulunan Adli Tıp Morgu'ndan ailelerine veriliyor. 37 cenazeden 24'ü ailelerine teslim edildi. 7 kişinin adli tıp çalışması devam ediyor. 3 kişinin ise henüz kimliği tespit edilmedi. 

Aileler Keçiören Adli Tıp Morguna gelerek cenazelerini üzüntü eşliğinde alıyor. Burada ailelerin gözyaşları kameralara hüzünlü bir şekilde yansıdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arma - 8 yıl önce
Allah belalarını versin
Misafir Avatar
lale yıldırım - 8 yıl önce @arma
onlar bizden ne istiyo
Avatar
Mert - 8 yıl önce
Ölenlere rahmet yaralılara Allah tan acil şifalar dilerim
Avatar
CcC - 8 yıl önce
#TerörüLanetliyoruz
Avatar
Elif - 8 yıl önce
Lanet olsun sizin gibi köpeklere yatıcak yeriniz yok
Avatar
Elif - 8 yıl önce
Nasil yetistirdiler sizi sizlerde anne sevgisiyle merhametiyle büyümedinizmi bu nasil bir amactir CAN almak onca masum insanin aileleri bebekleri sevenleri anneleri nasil bir katliyamdir bu sizleri Allaha havale ediyorum cünki devletimizde hayir yok sizlere gereken cezayi verebilicek! Lanet olsun sizlere ama bunu sakin ama sakin unutmayin Eger bir Türk ölürse yerdeki kanindan 1000 Türk cikar karsina defolun gidin türkiyeden
Avatar
galip kaya - 8 yıl önce
Allah bu hayınların belasınıversin
Avatar
Rabia - 8 yıl önce
O kadar cana nasıl kiydiniz köpekler Allah hepnizn belasını versin!!başbakanında cumhurbaşkanında başımız sağolsun deneyle olmuyor hanı icraatnerde Allah dizede büyük acılar gösterir inşAllah dizinde yanmayan o yureginiz bugün parçalanır insAllah!!
Avatar
Elif Albay - 8 yıl önce
Nasil yetistirdiler sizi sizlerde anne sevgisiyle merhametiyle büyümedinizmi bu nasil bir amactir CAN almak onca masum insanin aileleri bebekleri sevenleri anneleri nasil bir katliyamdir bu sizleri Allaha havale
ediyorum cünki devletimizde hayir yok sizlere gereken cezayi verebilicek! Lanet olsun sizlere ama bunu sakin ama sakin unutmayin Eger bir Türk ölürse yerdeki kanindan 1000 Türk cikar karsina defolun gidin türkiyeden