Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim Savcı Alımı Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı 3 bin hakim savcı alımı başvuruları bugün başlıyor. Adalet Bakanlığı hakim savcı alımı başvuru süresi ne kadar? - Adalet Bakanlığı son gün ne zaman? İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim Savcı Alımı Başvuruları Başladı
11 Ekim 2016 Salı 11:21

Adalet Bakanlığı hakim savcı alımı başvuruları bugün başlıyor. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan 3 bin hakim savcı alımı için başvuru süreci 11 Ekim 2016 Salı günü (bugün) başlıyor. Başvurular 21 Ekim 2016 Cuma günü sona erecek. 

Adalet Bakanlığı hakim savcı başvuruları ne zaman başlıyor? Adalet Bakanlığı hakim savcı başvuruları için son gün ne zaman? Adalet Bakanlığı kaç hakim kaç savcı alacak? İşte detaylar...

Daha önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 3 bin hakim savcı alımına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

Bakan Bozdağ hakim-savcı alımlarına ilişkin:

"Meslekten istifa yoluyla ayrılanları mesleğe kabul yolunu da açtık. Ayrıca Aralık 2016'da 3 bin yeni savcı ve hakim alımı yapacağız. Onun için de hakim ve savcılık sınavlarına gireceklere buradan ilan ediyorum. Şimdiden hazırlansın, 3 bin kişi alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın verdiği ilk ilanda 2200 hakim ve savcı alınacağı ifadeleri vardı. Ardından ek ilan çıkarılarak alınacak sayı 3000'e çıkarıldı. Hakim-savcı alımına ilişkin ilan 2 Temmuz 2016 Resmi Gazete'de yayınlandı.

3 bin hakim savcı alımında başvuru süreci ne zaman?

Başvurular 1 Ekim 2016 Salı günü (bugün) başlıyor. Başvurular 21 Ekim 2016 Cuma günü sona erecek. 

3 bin hakim savcı alımında hangi birimlere kaç personel alımı yapılacak?

- 2000 hakim ve savcı

- 200 idari yargı hakim adayı

- 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim savcı adayı

- 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı 

Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim Savcı Alımı İlanı İçin TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.