Hakim ve savcıların görev yeri değişecek

HSYK'nın mart ve haziran aylarında yayınlamayı planladığı atamalarla ilgili kararnamelerle 4 bin hakim ve savcının görev yerleri değişecek.

Hakim ve savcıların görev yeri değişecek
02 Şubat 2016 Salı 09:00

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, mart ve haziran aylarında yayınlamayı planladığı kararname için kolları sıvadı. Yayınlanacak kararname ile 4 bin hakim ve savcının görev yeri değişecek.

HSYK 1. Dairesi, istinaf ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri'ne ilişkin 2016 ana kararnamelerinin takvimini hazırladı. 20 Temmuz'da  Bölge Adliye Mahkemeleri'nin (istinaf mahkemeleri) faaliyete geçecek olması nedeniyle kararname çalışmalarını hızlandırdı.

Buna göre ilk kararname, ilk derece mahkemelerinin (adliye mahkemeleri) verdiği kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleme görevi verilen istinaf mahkemelerine ilişkin olacak. 1. Daire'nin 18 Mart'a kadar yayınlamayı planladığı kararnamede, bu mahkemelerde görev yapacak bin 500 hakim ve savcının belirlenmesi hedefleniyor.

Daire, 6 Haziran'a kadar da 2 bin 500 civarında hakim ve savcıyı ilgilendiren yaz kararnamesini yayımlamayı planlıyor. Bu çerçevede hakim ve savcıların atanma talepleri de alınmaya başlandı. Ancak, atanma talebinde bulunmayan kişiler de kararnameye dahil edilebilecek. Bu kişilerin önemli bir kısmının ise "paralel yapı"ya yakın hakim ve savcılardan oluşacağı iddialar arasında yer alıyor.

Ayrıca, kararnameye dahil edilen yargı mensupları SMS bilgilendirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.