Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü Haluk Özen oldu

Hacettepe Üniversitesi'nde 19 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan Prof. Dr. Haluk Özen'i Cumhurbaşkanı Erdoğan Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne atadı.

Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü Haluk Özen oldu
14 Ocak 2016 Perşembe 00:04

Günlerdir merakla beklenen Hacettepe Üniversitesi rektörlük ataması bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasıyla sonlandı. 19 Aralık günü gerçekleştirilen seçimlerde 688 oy alan Haluk Özen Erdoğan'ın onayıyla Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu.

En yakın rakibi Prof. Dr. Murat Tuncer'e 185 oy fark atan Prof. Dr. Haluk Özen'in rektörlük görevini devralması bekleniyor.

Bazı medya organları hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazetenin Haluk Özen üzerinden bir algı siyaseti gittiği, Haluk Özen'in alkollü masada fotoğraflarının yayınlandığı ve Gezi eylemlerinde aktif rol aldığını iddia ederek Haluk Özen'in adaylığını sansasyonel bir şekilde gündeme almaya çalışmış ancak pek de etkili olmamıştı.

Peki Prof. Dr. Haluk Özen kimdir?


1954 Ankara doğumlu olan Haluk Özen, ilk ve orta öğrenimini Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji'nde tamamladı. 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp eğitimine başlayan Özen, 1977 yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl aynı fakültede Üroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlayan Özen 1981 yılında uzmanlığını tamamlayarak Üroloji Uzmanı unvanını aldı.

Akademik hayatı boyunca dekan yardımcılığından senato üyeliğine kadar birçok görevde bulunan Haluk Özen, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Altan - 9 yıl önce
Tebrik ederim
Avatar
Hacettepeli - 9 yıl önce
Tebrikler hocam yolunuz açık olsun :) üniversitemiz sizin gibi değerli bir bilim insanıyla hakettiği yerlere gelecektir, hepimiz buna inanıyoruz!
Avatar
Ecz.Zeki özbay - 9 yıl önce
Hocam tebrikler, yeni görevinizde başarılar, saygılarımla,
Avatar
Menekşe - 9 yıl önce
Tbrik ederim rektörüm
Avatar
Menekşe - 9 yıl önce
Tbrik ederim rektörüm
Avatar
Süleyman Ertonga - 9 yıl önce
Bundan sonra Hacettepe Üniversitesimizin hakettiği yere geleceği umidi ile yeni rektörümüzü tebrik eder, başarılar dilerim.