YÖK devleti suçlayan 1128 akademisyenle ilgili açıklama yaptı

Dün 1128 akademisyenin devleti suçlayan ortak bir bildiriye imza atıp yayımlaması üzerine bugün YÖK'ten açıklama geldi. Yükseköğretim Genel Kurulu, dün bir grup akademisyenin yayımladığı bu bildirinin akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağını, bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereğinin yapılacağını açıkladı.

YÖK devleti suçlayan 1128 akademisyenle ilgili açıklama yaptı
12 Ocak 2016 Salı 16:11

Dün bir grup akademisyenin doğuda yaşanan terör olaylarına yönelik hazırladığı ortak bildiride devleti bu olaylarda suçlu göstermesi üzerine YÖK tarafından bir açıklama yapıldı. 

YÖK bu bildiriyle ilgili acil bir toplantı kararı almış ve konuyu görüşmüştü.

İşte YÖK'ün 1128 akademisyenle ilgili yaptığı açıklama:

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akademisyen - 9 yıl önce
Arkadaşlarımızı oralara gönderelim. Hariçten gaze okumak neymiş görsünler