DAEŞ mensubu 9 kişi yakalandı!

DAEŞ Terör Örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında polise el bombası atan iki kişinin yakalanmasından sonra, DAEŞ üyesi 9 kişi tutuklandı.

DAEŞ mensubu 9 kişi yakalandı!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Gaziantep'te kendilerini takip eden polise el bombası atan iki şüphelinin yakalanmasının ardından yapılan çalışmalarda, bir parti ve ulusal gazetenin binasına saldırı planladıkları belirtilen terör örgütü DAEŞ mensubu 9 kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada,

DAEŞ Terör Örgütünün ülkemize yönelik faaliyetleri ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi, Gaziantep üzerinden çatışma bölgelerine geçiş yapacak örgüt mensuplarının kentte buluşma/toplanma mekanlarının takip edilmesi, buradan sınırı geçecek şahısların belirlenerek, geçişlerinin önlenmesi ve terör örgütüne eleman teminine yardımcı olan faaliyetlerin engellenmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce çalışmalar yapıldığı belirtildi.
 
İstihbari çalışmalar neticesinde kontrol altında tutulan adresten 30 Ekim 2015 tarihinde takibe alınan 21 plakalı bir aracın Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde kontrol amaçlı durdurulmak istendiğini, ancak aracın “dur” ihtarına uymayarak kaçtığını ve kısa süreli bir kovalamaca sonucu yakalandığı hatırlatıldı.
 
Ayrıca araç içindeki 2 kişiden (A.D) isimli örgüt mensubunun elindeki el bombasının pimini çekmek istediğini, sürücü (Y.C.) isimli kişinin de üzerindeki silahı kullanmak için harekete geçtiğini ancak polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek her ikisinin de yakalandığı, araçta bulunabilecek başka bir patlayıcı riskine karşı araçtan uzaklaştırıldıkları ve olay yerinde bomba uzmanı ile olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapıldığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada,
 
"Şahısların örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve (7) adreste yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, DAEŞ Terör örgütü mensuplarının Suriye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarından aldıkları talimat sonucu;
 
İlimizden temin ettikleri araçlarla İstanbul ilinde bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri, 
 
Aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli/İstanbul temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen notun olduğu tespit edilmiştir. 
 
İl Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin başarılı operasyonu sonucu; (8.750) gr. TNT, (4) adet el bombası, (1) adet (950) gr. TNT’li bomba düzeneği, (1) adet canlı bomba yeleği, (4) adet tabanca, (2) adet av tüfeği, (135) adet fişek, (3) adet araç, 10.015 TL ve 9.755 ABD Doları, (1) bilgisayar, (2) harddisk, (3) flash bellek, (19) sim kart ve (9) cep telefonu ele geçirilmiştir. 
 
Örgüt mensupları eylemde kullanacakları araçlar, el bombaları, patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalanmış, Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde korku ve kaos ortamı yaratmaya yönelik kanlı eylemleri engellenmiştir.  " ifadelerine yer verildi.
 
Örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olduğu ve 3 Kasım 2015 tarihinde adli mercilere sevk edilen 9 şüphelinin tutuklandığı belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.