Diyarbakır Hazro'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurdu.

Diyarbakır Hazro'da sokağa çıkma yasağı
04 Aralık 2015 Cuma 21:30

Emniyet güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Operasyonlar kapasamında Diyarbakır'ın Hazro ilçesindeki 6 mahallede 04 Aralık 2015 Cuma günü saat 18.00'dan başlayarak ikinci bir duyuruya kadar, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik, Hazro ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon icra edileceği bildirdi. Opersayonlar kapsamında Koçbaba Mah., Akbulut Mah., Ülgen Mah., Mutluca Mah.,  Zilipınar Mev. ve Korhan Mah. arasında kalan bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Açıklamada, "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hazro İlçesi; Koçbaba Mahallesi, Akbulut Mahallesi, Ülgen Mahallesi, Mutluca Mahallesi, Zilipınar Mevkii ve Korhan Mahallesi) 04 Aralık 2015 Cuma günü saat 18.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır." açıklamalarına yer verildi.

Ayrıca, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.