Göktürk Uydusu Kandil'i Gözetliyor

Bakan Işık Göktürk Uydusu ile düzenli olarak Kandil'i gözetlediklerini söyledi.

Göktürk Uydusu Kandil'i Gözetliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akademik yıl açılış törenlerinde terörle mücadele konusuna değindi. Yapılan çalışmalar kapsamında terörle mücadelede üstün teknoloji kullanımına geçtiklerini söyleyen Bakan Işık, Kandil'deki her türlü fiziki değişimi gözetlediklerini söyledi.

Göktürk-2 adı verilen yerli uydunun her 2.5 günde bir Kandil üstünden geçtiğini söyleyen Bakan, farkedilen değişikliklerin yerli istihbarat unsurları ile hızlı bir şekilde desteklendiğini, ardından da bölgeye operasyon yapıldığını söyledi.

Bakan Işık geliştirilen teknolojilerle mağaraları üstün bir şekilde tahrip eden bombalar ürettiklerini söyleyerek bu alanda TSK'nın dünya birincisi olduğunu söyledi. Işık ayrıca geliştirilen diğer askeri teknolojiler hakkında bilgi verdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.