Telefon Dolandırılıcılığına Dikkat - Emniyetten Vatandaşlara önemli uyarı

Son günlerde hızla yayılan telefon dolandırıcıları, birçok vatandaşın canını yakıyor. Emniyetten telefon dolandırıcılığı hakkında vatandaşlara uyarı geldi. Peki böyle bir telefon geldiğinde nasıl davranmalıyız. Polis ve Savcılar vatandaşlara telefon ile ulaşır mı? İşte detaylar.

Telefon Dolandırılıcılığına Dikkat - Emniyetten Vatandaşlara önemli uyarı
26 Ocak 2017 Perşembe 13:00

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, vatandaşları dolandırıcılar konusunda uyardı. Cep telefonlarına gönderilen uyarı mesajında, dolandırıcıların "Adınız veya Banka Hesabınız FETÖ/PDY Terör Örgütüne karıştı" denilerek para veya altın isteyenlere inanmayın uyarısında bulunuldu.

Emniyetten Vatandaşlara yapılan uyarı şu şekilde;

Telefonda kendisini Polis, Savci, Asker olarak tanitip, ADINIZ VEYA BANKA HESABINIZ FETO/PDY TEROR ORGUTUNE KARISTI, diyerek para veya altin isteyenlere inanmayin. www.asayis.pol.tr 

Dolandırıcılar, son zamanlarda vatandaşları FETÖ'ye bulaştınız, para yatırmanız gerekiyor şeklinde dolandırma yöntemine girişiyor. Bazı vatandaşlar böyle bir durumda paniğe kapılarak, dolandırıcıların istediklerini yapıyorlar. Peki böyle bir durum başınıza gelirse ne yapmanız gerekiyor?
 

Telefondan Böyle Bir Arama Yapıldığında Ne Yapılması Gerekiyor?

Telefondan kendisini polis, emniyet görevlisi, savcı vs. olarak tanıtan kişilerin kimlik bilgilerinizi istemesi durumunda paniğe kapılmayın. Özellikle son zamanlarda “…bir suça karıştınız… terör örgütüne yardım ettiniz…” vs. suçlamalarıyla insanları korkutup para sızdırma yöntemi çok kullanılmakta. Siz siz olun bir suça karışsanız dahi kesinlikle telefondan bilgilerinizi vermeyin. Gerçekte bu görevliler (polis, savcı, jandarma) sizden asla kimlik bilgisi istemez telefon yoluyla. Makamlarına veya bürolarına çağırırlar.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.