Van'dan acı haber: 1 polis şehit

Van'da güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülüp, 1 terörist yaralı şekilde yakalanırken, çatışma sırasında Yusuf Diri isimli 1 polis memuru şehit oldu.

Van'dan acı haber: 1 polis şehit
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Van merkezde güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülüp, 1 terörist yaralı şekilde yakalanırken, çatışmada 1 polis memuru da ağır yaralandı. ağır yaralanan polis memuru hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Van kent merkezinde saat 14.30 sıralarında Terörle mücadele ekiplerinin şüphelendikleri 2 kişiyi takibi sırasında, takip edildiklerini anlayan teröristler polise ateş açtı. İlk ateş sonucunda 1 polis göğsünden vuruldu. Polis ekipleri ateşe hemen karşılık verdi ve 1 terörist etkisiz hale getirilirken diğer terörist yaralı ele geçirildi. Göğsünden ağır yaralanan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Şehit polis memurunun isminin Yusuf Diri olduğu öğrenildi. 

Yaşanan Çatışma ile ilgili Van Valiliği, 'İlimiz İpekyolu ilçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile takip ettikleri bölücü terör örgütü mensupları arasında 14.30 sıralarında teröristlerin polislere ateş açması sonucu çıkan çatışmada, örgütte yönetici düzeyinde olan 1 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken, 1 terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Çatışmada ağır yaralanarak olay yeri yakınındaki hastaneye kaldırılan Niğde / Bor nüfusuna kayıtlı polis memuru Yusuf Diri ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışma esnasında iki vatandaşımız da yaralanmış olup tedavileri devam etmektedir. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir' açıklamasını yaptı.

Şehit polisin Niğde'de bulunan baba evine ateş düştü. Niğde'nin Altunhisar İlçesi'ne bağlı Yakacık Köyü'nde ikamet eden şehit babası Hasan Diri acı haberi Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ile Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'tan aldı. Haberi alan aile teselli edilmeye çalışıldı. Şehit polis memuru Yusuf Diri'nin baba evine Türk bayrağı asıldı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit polis memuru Yusuf Diri'nin naaşı, yarın memleketi Niğde'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.