45 Valinin görev yeri değişecek

Kısa bir süre içinde çıkması beklenen valiler kararnamesi ile 45 valinin görev yeri değişecek ve vekaleten yürütülen kadrolara atama yapılacak.

45 Valinin görev yeri değişecek
27 Mayıs 2016 Cuma 12:07

Yakın bir zamanda çıkması beklenen valilik kararnamesi ile 45 valinin yeri değişecek ve vekaleten yürütülen kadrolara atama gelecek.

Valiler ve büyükelçiler kararnameleri, seçimler nedeniyle ertelenmişti. Çalışmaları devam eden kararnamelerde sona yaklaşıldı. Söz konusu kararnamelerle, Hazine Müsteşarlığı gibi vekaleten yürütülen kadrolara da atamalar yapılacak ve yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek.

Valiler Kararnamesi çok kısa bir süre içinde çıkacak. Kararname ile yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek bir kısmı da merkeze çekilecek. Aynı şekilde yaklaşık 60 büyükelçi de aynı şekilde görev yeri değişecek ya da merkeze alınacak. Farklı bakanlıklardan çok sayıda genel müdür, müsteşar, vali ile emniyet müdürünün ataması gerçekleştirilecek. Vekaleten yönetilen ve karar almanın zor olduğu yerlere de atama yapılarak sistemin açılacağı belirtiliyor. Ekonomi yönetiminde ilk atama Hazine Müsteşarlığı'na yapılacak. İbrahim Çanakcı'nın IMF'ye 2014 yılında IMF'ye İcra Direktörü olmasının ardından vekaletle yönetilen Hazine'ye henüz müsteşar ataması yapılmadı.

Finans piyasaları için kritik öneme sahip Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eksik üye ile toplanıyor. Maliye Bakanlığı'nda Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü vekaleten yönetiliyor. Yeni düzenlemeler ile ekik ve vekaleten görevlendirilmeler yerine asaleten atamalar yapılacak.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.