MEB Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem atandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem atandı.

MEB Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem atandı!
27 Mayıs 2016 Cuma 09:39

Bugün yayımlanan 27 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de 11 Bakanlığa 'bakan yardımcısı' ataması yapıldı. Ataması yapılanlardan Orhan Erdem'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcılığı görevine atandı. 2011 yılının Ekim ayında da MEB Bakan Yardımcılığına atanan Erdem, bugün yayımlanan Resmi Gazete'de ki atama kararıyla MEB Bakan Yardımcılığına atandı.

Orhan Erdem'in atamasına ilişkin kararda şu ifadelere yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2016/362


1. Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek göstergeli Bakan Yardımcılığına Orhan ERDEM'in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 76 ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2. Bu Karan Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Orhan Erdem Kimdir?


07.10.1963 yılında Konya’nın Akşehir İlçesi’nde doğdu. İlköğrenimini Akşehir Nasreddin Hoca İlkokulu’nda, orta öğrenimini Atatürk Orta Okulu ve Akşehir Lisesi’nde tamamladı.
 
1982 yılında öğrenime başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’ndan 1986 yılında mezun oldu.
 
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Üyesi olan Orhan ERDEM, 1986 ve 2002 yılları arasında otomotiv-turizm ve tarımsal üretim alanlarında hizmet veren aile şirketinde temsilci olarak görevini yürüttü.
 
2002 genel seçimleri ile 22. Dönem Konya Milletvekili seçildi. İnsan Hakları Komisyon Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
 
2007 genel seçimleri ile 23. Dönem Konya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. yasama I ve II. döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı' nda İdare Amirliği yaptı. Aynı dönemde AK Parti Genel Merkezi’nde Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Özürlüler Koordinasyon Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti MKYK Üyeliği’nde bulundu.
 
Orhan ERDEM, 2011 Ekim ayında Millî Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine başladı ve görevini ifa etmektedir.
 
Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.