Google'dan yeni özellik

İnternet devi Google, arama sonuçları için yeni bir özelliği devreye alıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, milyonlarca sonuç arasından en doğru sonuca ulaşabilecekler.

Google'dan yeni özellik
30 Aralık 2016 Cuma 18:25

Sanal dünyanın akıl almaz şekilde büyümesi ve genişlemesi bilgiye ulaşmayı bir hayli zorlaştırıyor. Google bu karmaşayı ortadan kaldırabilmek için birçok algoritma ve filtreleme özelliklerini sitemine eklerken büyüyen internete zaman zaman yetişmekte zorlanıyor.

Google üzerinde arama yapan kullanıcılar çoğu zaman aradıkları bilgiyi, arama sonuçları içinde verilen detaylı bilgiler arasında bulabiliyor ve bulunan web sitelerine tıklamaya gerek duymadan arama sonuçları sayfasından çıkabiliyor.

Google şimdi de, yemek/yiyecek aramalarında yemek tarifleri vermeye başlayacak. İlgili sitelerden aldığı tarifleri detaylıca arama sayfasında gösterecek olan Google, böylece kullanıcıların aradıkları doğru tarifi bulmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu özellik sayesinde kişi aradığı bilgiyi siteye girmeden görebilme imkanı bulacak. Yani Google, yemek tarifi aradığınızda tarifi sitelerinden çekecek ve siteye girmeden bu içeriği görmenizi sağlayacak.

Ancak bu uygulama, kullanıcıların web sitesine girişini engelleyecek olursa, bu kez yemek tarifi siteleri de Google'dan şikayet etmeye başlayabilir. Zira bu uygulama sonrasında Google kullanıcıları artık siteye tıklama gereksinimi hissetmeyecekler.

Alınan bilgilere göre bu özellik şimdilik mobil cihazlardan yapılan aramalarda çalışıyor ancak yakında masa üstü aramalarda da hayata geçmesi bekleniyor.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.