Görmez: Hanım kardeşlerimiz de sabah namazında camiye gelsin

Görmez, cemaatten camileri yalnız bırakmamalarını isteyerek, "Sadece cuma namazlarında değil, sabah namazlarında da bu mabetlerimizi dolduralım. Hanım kardeşlerimiz de sabahları camilere gelsin. Sabah namazı dahil buraları hep birlikte dolduralım. Evde namaz kılmak yok.'' dedi.

Görmez: Hanım kardeşlerimiz de sabah namazında camiye gelsin
09 Mart 2017 Perşembe 14:20

Görmez, Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Şeyh Şamil Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, camilerin medeniyetin kalbi olduğunu ifade etti.

Camiler olmadan şehirlerin taş ve beton yığını haline geleceğini belirten Görmez, Müslümanların aslında temiz olan her yerde namazlarını kılabileceklerine kaydetti.

Camilerin sadece namaz kılmak için yapılmadığını, ibadet, bilgi, sevgi ve birlik merkezleri olduğunu vurgulayan Görmez, "Namaz kılarken hoca arkasını dönerek 'saflarınızı sıkı tutun' der. Zannetmeyin ki o çağrı sadece namazla ilgilidir. O çağrı aynı zamanda namazdan sonraki halimizle de ilgilidir. Safları sık tutmayı orada öğreniriz, sokağa çıktığımızda da birbirimize sahip çıkmayı, birbirimize yurt olmayı öğreniriz, birbirimizin derdiyle dertlenmeyi öğreniriz." şeklinde konuştu.

NAMAZ NE MUHTEŞEM BİR İBADETTİR

Görmez, camilerin aynı zamanda birlik ve dirlik merkezi olduğunu vurgulayarak;

"Bizim en büyük eksiklerimizden bir tanesi, bedenlerimizi buluşturuyoruz ama ruhlarımızı az buluşturuyoruz. İnşallah ruhlarımızı da buluşturacağız, kalplerimizi de birleştireceğiz. Camiler bizim aynı zamanda vahdet ve tevhid mekanımız. Sizin evlerinizde kıldığınız namazlar farzı yerine getirir. Allah'ın emrini yerine getirmiş olursunuz ama eksik kalır. Tam olabilmesi için birlik içerisinde aynı rahmana secdede buluşmalısınız. Namaz ne muhteşem bir ibadet. Günde 5 kez Allah ile buluşuyorsunuz ama aynı zamanda birbirinizle buluşuyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

SELAM VERMENİN ÖNEMİ

Namaz sırasında müminlerin meleklerle beraber namazdaki kardeşlerine de selam verdiğini ifade eden Görmez, İslam'ın barış anlamına geldiğini, o yüzden her fırsatta tanınan ve tanınmayan herkese selam verilmesi gerektiğini kaydetti.

"HANIM KARDEŞLERİMİZ DE SABAH NAMAZINDA CAMİYE GELSİN"

Görmez, cemaatten camileri yalnız bırakmamalarını isteyerek, "Sadece cuma namazlarında değil, sabah namazlarında da bu mabetlerimizi dolduralım. Hanım kardeşlerimiz de sabahları camilere gelsin. Sabah namazı dahil buraları hep birlikte dolduralım. Evde namaz kılmak yok. Kalpleri birleştirmek için rahmanın huzurunda birlikte secde etmenin keyfine varmak için hep birlikte bu camileri dolduralım." şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da avluda toplanan cemaatten camiyi yalnız bırakmamasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.