CIA Başkanı'nın hesabı ele geçirildi

Amerikalı bir lise öğrencisi, Filistin'e destek vermek için CIA Başkanı'nın hesabını ve bazı özel bazı bilgileri ele geçirdi.

CIA Başkanı'nın hesabı ele geçirildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yazışmalarında kişisel e-posta adresini kullandığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de CIA'in en üst yöneticisinin şahsi hesabını iş için kullandığı ortaya çıktı.
 

Edinilen bilgiye göre Brennan'ın, şahsi hesabı bir lise öğrencisi tarafından ele geçirildi. İşle ilgili hassas bazı belgeleri ve 10'dan fazla CIA yetkilisine ait sosyal güvenlik numaraları ile kişisel bilgileri internet servis sağlayıcısı AOL üzerindeki hesabında depoladığı ortaya çıktı. Belgeler arasında terör zanlılarına "sert sorgulama teknikleri" uygulanması konusunu içeren bir hükümet mektubu bulunduğu da söylendi.
 

Hesabı ele geçiren ve bir yayın organıyla iletişime geçen genç, kendini "Müslüman olmayan Amerikalı bir lise öğrencisi" olarak tanıttı. Liseli genç, "ABD'nin dış politikasına olan karşıtlığı ve Filistin davasına destek vermek" için harekete geçtiğini ifade etti.
 

Ayrıca liseli genç, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'a ait bir kablolu yayın faturasının ekran görüntüsünü de paylaştı. CIA Direktörünü ağustos ayından bu yana telefonda "işlettiğini" ileri sürdü. Hatta genç bu aramaların birinde Brennan'a sosyal güvenlik numarasını söylediğini, CIA Direktörü'nün "kısa bir süre sessiz kaldıktan sonra telefonu kapattığını" iddia etti.
 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan da iki hesap üzerinden paylaşımlar yapan liselinin "Filistin'e özgürlük" etiketini ve profil bilgilerinde "Kelime-i Tevhid" kullanması dikkati çekti.
 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Gizli Servis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, iddiaların araştırıldığı bildirildi. Bir yetkili, "Bunu CIA Direktörüne yapabildiğine inanamıyorum" dedi. CIA'den yapılan açıklamada ise "Sosyal medyada çıkan haberlerden haberdarız ve konuyu uygun makamlara ilettik" ifadelerine yer verildi.
 

Bir televizyon kanalına açıklamada bulunan bir yetkili ise gizli bir bilgiye ulaşılmış gibi görünmediğini söyledi.

İnternet korsanı bu açıklama üzerine, Twitter hesabı üzerinden bazı isimler, e-posta adresleri ve telefon numaralarını içeren bir liste yayınladı ve "Bunu kişisel tatmin için yapmıyoruz. Bunu Filistin'de her gün masum insanlar öldürüldüğü için yapıyoruz" açıklamasını paylaştı.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.