Eğit donat fiyasko!

ABD Eğit Donat isimli Suriyeli muhaliflere destek programını iptal etti. Yerine yeni seçenekler masada

Eğit donat fiyasko!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye savaşında bir süredir Türkiye'nin istediği eğit donat programı tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. El Nusra tarafından yok edilen eğit donat birlikleri yerine yeni muhalif güçlerin eğitiminin yapılmayacağı ilan edildi. ABD bunun yerine başka bir alternatif peşinde ilerliyor.

Gelen bilgilere göre Suriyeli muhalifler yerine PYD cephesine ağırlık veren ABD, PYD çatısı altında çeşitli grupları bir araya getirecek. Bu konuda yapılan ilk anlaşmalara göre 5 bin Arap ve 5 bin peşmergeden oluşacak bir grup PYD çatısı altında IŞİD'e karşı savaşmaya başlayacak.

Fetih Ordusu gibi diğer Suriyeli grupları da terör örgütleri listesinde tutan batılı güçler bir müddet sonra bu örgütlere karşı da silahlı mücadele içine girebilir. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.