Eset güçleri yine vurdu: 47 ölü, 100 yaralı

Suriye'de Esed güçleri tarafından Şam'ın Duma ilçesindeki yerleşim yerlerine düzenlenen füzeli saldırıda 47 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Eset güçleri yine vurdu: 47 ölü, 100 yaralı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağı tarafından başkent Şam'ın Duma ilçesindeki yerleşim yerine dün düzenlenen hava saldırısında 14 sivil hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Bugün, Suriye'de Esed güçleri tarafından yine Şam'ın Duma ilçesindeki yerleşim yerlerine füzeli saldırı düzenlendi. Saldırıda 47 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.  

Sivil savunma yetkilileri tarafından edinilen bilgiye göre, Esed güçleri başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Duma ilçesinin yerleşim birimlerine 11 füzeyle saldırı düzenledi. 

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma'ya düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 47 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ayrıca yetkililer tarafından 100 kişinin de yaralandığı, yaralıların ambulanslarla ve araçlarla ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı belirtildi.

Yetkililer, sivil savunma ekipleri tarafından saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkarttıklarını, füzelerin düştüğü yerlerde büyük maddi hasarın meydana geldiğini de bildirdi.

Muhaliflerin kontrolünde yer alan Duma ilçesi 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında. Kuşatma altındaki ilçede elektrikler kesik ve halk içme suyunu kuyulardan sağlıyor.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.