Mahmud Abbas Filistin Halkı İçin Koruma Talep Etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Birleşmiş Milletler'den Filistin halkı için uluslararası koruma talebinde bulundu.

Mahmud Abbas Filistin Halkı İçin Koruma Talep Etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u aradı.  Filistin halkına "işler kontrolden çıkmadan" bir an önce uluslararası koruma sağlanmasını istediği bildirildi. 

Mahmud Abbas'ın bu talebi üzerine Ban Ki-mun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşeceğini belirtti. İsrailli yerleşimcilerin bu eylemlerini durdurmaları mesajını ileteceğini ifade etti. 

Abbas ile BM Genel Sekreteri Ban görüşmelerinde, İsrail ordusu koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemleri ve sokaklardaki saldırıları üzerinde duruldu. Ayrıca Filistin topraklarında son günlerde gittikçe şiddeti artan olayları da ele alındı. 

 

İsrail askerlerinin, sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin, El-Halil ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda da en az 30 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin de gözaltına alındığı bildirilmişti.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne, İsrail Devlet Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Kudüs çevresinde güvenliğin artırılması için önlemler alındı. 300 sınır muhafızı bölgede konuşlandırıldı. Gözaltı operasyonları için özel polis gücü gönderildi" diye konuştu.

İsrail kimliğine sahip olmayanların Eski Şehir'e giremeyeceğini belirten Ardenne, Kudüs'te iç güvenliğin ön planda tutulduğu ve bir halk terörüne şahit olduklarını iddia etmiş "Filistinlilerin eylemlerini başarısızlıkla sonuçlandırmak için çeşitli çalışmalar yapılmalı" diye konuştu.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde de askerler ile Filistinliler arasında arbede çıkmış, İsrail askerleri, toplanan grubu dağıtmak için plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.