NATO'dan Kaza Değil İması

NATO Rusya'nın sınır ihlali konusunda yaptığı hata açıklamasına "kaza gibi görünmüyor" şeklinde yanıt verdi.

NATO'dan Kaza Değil İması
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya'nın iki kez sınır ihlali bir kez de sınır içinde radar tacizi ile gerçekleştirdiği provakasyona NATO'da destek çıktı. NATO Suriye savaşındaki Rusya ile anlaşmazlıklarında vekalet savaşının büyümesi ihtimallerini değerlendirerek Rusya'yı Türkiye konusunda uyardı. 

NATO'nun hava sahasını Rus uçaklarının ihlal edemeyeceğini belirten NATO bu konuda Türkiye ile birlikte çalıştıklarını, Türkiye'ye yönelik bir taciz ve tehdidin NATO'ya yapılmış sayılacağını belirtti. Sınır ihlalinin uzun sürdüğünğü ve bu yüzden kaza gibi görünmediğini belirten NATO ülkeleri Türkiye'nin Rusya'yı vurma hakkı olduğunu söyledi. 

Öte yandan çok sayıda radarıyla bölgede ölçümler yapan NATO birlikleri Rusya'nın açıklanan sınır ihlalini bir değil iki olarak duyurmuştu. Türkiye tarafından bir kez yapıldığı belirtilen ihlal durumunun iki kez yaşandığı daha sonra Ankara tarafından da doğrulandı.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.