Otobüsteki Türk'e İngilizden ağır hakaretler

İngiltere'de meydana gelen olayda siyahi bir İngiliz yolcu tarafından, aynı otobüste bulunana yaşlı Türk yolcuya İngilizce konuşmadığı ve Türk olduğu için ağır hakaretler edildi.

Otobüsteki Türk'e İngilizden ağır hakaretler
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Olay Londra'dan Tottenham'a giden bir belediye otobüsünde meydana geldi. Siyahi bir İngiliz, yolculuk boyunca aynı otobüste bulunan kimliği bilinmeyen bir Türk'e; Müslüman ve Türk  olduğu için ve de İngilizce konuşmuyor diye çok ağır küfür içerikli hakaretler etti.

Özellikle eşi ve ailesine yönelik çok çirkin küfürler savuran adam Türk yolcuya  “Ya İngilizce konuş ya da Türkiye'ye geri dön” diyerek hakaretlerine devam etti.

Bu olayla İslamafobi'nin, Avrupa'da ne dereceye geldiği gözler önüne serildi.

Otobüste bulunan diğer yolcular bu korkunç durumu hayretler içerisinde izlediler. Hakaretlerine hız kesmeden devam eden siyahi İngiliz vatandaşı, Türk mültecinin İngiltere'nin bedava olanaklarından yaralanmak için geldiğini iddia ederek suçlamalarda bulundu.

Türk yolcunun otobüsten inmesiyle, İngiliz yolculunun küfür içerikli ağır hakaretleri son buldu.

Ayrıca Türk yolcunun engelli olduğu ve yanında yürüme destek aleti bulunduğu görüldü. Bebeğiyle otobüste seyahat eden ve hakaretler saçan siyahi İngiliz, Türk yolcunun yürütecini de otobüsten attı.

İngiliz polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, başkent Londra'daki belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ırkçı ve  İslamofobik saldırının tahmini 17 Ekim Cumartesi günü yaşandığını ve Haringey bölgesinde görevli polislerin olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. 
 
Yetkililer görüntünün "ırkçı ve İslamafobik taciz içerikli" olduğunu belirtti. 
 
Olayla ilgili bilgi sahibi olan kişilerin kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında bulun polis, bu olayın Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki Tottenham semtinde, A10 Caddesi'nde ilerleyen otobüslerin birinde maydana gelmiş olabileceğine inandıklarını ifade ettiler.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.