Rus Parlamentosu Tezkereyi Onayladı

Rusya'nın yurt dışına muharip güç göndermesine ilişkin tezkere parlamentodan geçti.

Rus Parlamentosu Tezkereyi Onayladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Putin yurtdışında savaş konusunda parlamentodan tam yetki aldı. Suriye'nin talebi üzerinde hazırlandığı iddia edilen bir tezkereyi oylayan parlamentonun üst kanadı oy birliğiyle Putin'e tam yetki verdi. Böylece Rus askeri güçleri yurtdışında fiili savaşa katılabilecekler.

Rusya cephesinden gelen açıklamalara göre Suriye'de bulunan ve rejim güçlerine karşı savaşan Rus vatandaşları dolayısıyla Suriye'nin yardım isteğinde bulunduğu belirtiliyor. Bu kapsamda IŞİD'e karşı Suriye'nin izniyle ve uluslararası hukuka uygun bir operasyon gerçekleştireceklerini belirten Rus yetkililer parlamentonun onayıyla iç hukuka da uygun bir operasyon yürüteceklerini kaydetti.

Öte yandan Rusya'nın başlattığı asker sevkiyatı da büyük bir hızla devam ediyor. Şimdiye kadar boğazlardan çok sayıda Rus gemisi ve denizaltısı geçmiş durumda. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.