Türk bilim insanı Nobel aldı.

Kimya dalında Nobel ödülleri dağıtıldı. Dünyadan üç bilim insanına verilen ödül Türkiye'den de Aziz Sancar'a verildi.

Türk bilim insanı Nobel aldı.
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Circadian Clock adı verilen biyolojik saat alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve uluslararası alanda ün kazanan Aziz Sancar'a Nobel Kimya Ödülü verildi. ABD'de yaşayan Sancar aynı zamanda Türk vatandaşı. 

Bir süre doğuda doktor olarak görev yapan Aziz Sancar DNA hasarlarının tamiri dalında yaptığı çalışmalarda Nobel ödülüne layık görüldü. Günün ilk ışıklarından elde edilen bir ışınla protein bazlı DNA tamiri çalışmalarına imza atan saygın bilim insanı yurt içinde de pek çok ödül aldı. 

Bilim insanı Aziz Sancar Mardin'in Savur ilçesinde, okuma yazma bilmeyen ancak eğitime önem veren sekiz çocuklu bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Yurtdışında yaptığı çalışmalarla Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne kabul edilen üç Türk'ten biri oldu

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.