Uluslararası Af Örgütü: YPG köyleri yakıp yıkıyor

Uluslararası Af Örgütü, YPG'nin Suriye'deki savaşta ele geçirdikleri yerleşim yerlerindeki Türkmen ve Arapları yaşadıkları yerden zorla çıkardığını belirtti.

Uluslararası Af Örgütü: YPG köyleri yakıp yıkıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'de devam eden savaşta Suriyeli Kürt gruplar, ele geçirdikleri yerleşim yerlerinde, Türkmen ve Arapları yaşadıkları yerlerden göçe zorluyorlar. Uluslararası Af Örgütünün açıklamasına göre terör örgütünün uzantısı olan YPG, DAEŞ'in elinden aldığı yerleşim yerlerini DAEŞ yanlısı oldukları gerekçesiyle yakıp yıktıklarını belirtti.

İsmi ‘Gidecek Yerimiz Yok’ başlığıyla yayınlanan konuyla ilgili rapor yayınlanmadan, Amerika, aralarında YPG'nin de bulunduğu Suriyeli muhaliflere 50 tonluk silah ve cephane yardımı yapmıştı.

Kürt grupların bir araya getirdiği YPG, ele geçirilen yerleşim yerlerindeki evlerin askeri açıdan gerekliliği için boşaltıldıklarını iddia etse de Uluslararası Af Örgütü, yapılan bu açıklamayı kabul etmiyor ve  Rakka ve Haseki'ye gönderdiği araştırmacıların bilgilerine göre böyle bir gerekliliğin olmadığını bildiklerini söylüyor.

AF Örgütü'nden Lama Fakih, 'Sivillerin evlerini kasıtlı şekilde yıkarak, köylerin tamamını yakarak, savunabilir askeri bir zemin olmadan köylüleri yerlerinden ederek YPG, otoritesini suistimal ederken, uluslararası insani hukuku yüzsüzce küçümsüyor. Bu, savaş suçları işlediği anlamına geliyor. YPG, bir an önce yasa dışı olarak sivillerin evlerini yıkmaya son vermeli, yasa dışı olarak evleri yıkılan tüm sivillerin zararını karşılamalı ve sivillerin evlerine geri dönüşleri ile evlerinin yeniden inşasına izin vermelidir.' açıklamasını yaptı.

Uydu görüntülerine ve görgü tanıklarının ifadelerine bakıldığında YPG'li grupların insan haklarını hiçe saydıkları bildiriliyor.Daha sonra YPG açıklamasında, 'bazı münferit olaylarda', bazı Arapların evlerinden zorla çıkarılmış olabileceğini kabul ettiğini bildirdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.