4 ülkeden flaş Katar kararı

S. Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn Katar'a ek süre tanıdı.

4 ülkeden flaş Katar kararı
03 Temmuz 2017 Pazartesi 15:18

S. Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn, Katar'a yönelik ambargoyu kaldırmak için hayata geçirilmesini istedikleri taleplerin yerine getirilmesine yönelik verilen süre dün doldu. Sürenin dolmasının ardından Doha'ya iki gün ek süre verme kararı alındı.

13 maddelik listenin uygulaması için Suudi Arabistan ve üç Arap ülkesinin verdikleri süre dün dolmasının ardından Katar, bir mektupla resmi cevabını Kuveyt'e bildireceklerini açıkladı.

Komşu ülkelerin Katar’dan uygulamasını istediği 13 maddelik isteğe Katar Emiri’nin cevaben yazdığı mektubu Dışişleri Bakanının bugün Kuveyt'e vereceği belirtildi. Suudi Arabistan ve diğer üç Arap ülkesi, Katar’a Al Jazeera’nin de kapatılmasını içeren maddelerin uygulanması için son 48 saat tanıdığını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.