41 gün sonra kurtarıldılar!

Tanzanya'nın kuzeybatısında yer alan Şinyanga kentindeki bir maden ocağında 41 gün önce göçük altında kalan 5 işçinin kurtarıldığı belirtildi.

41 gün sonra kurtarıldılar!
17 Kasım 2015 Salı 22:35

Tanzanya'nın kuzeybatısında yer alan Şinyanga kentindeki bir maden ocağında 41 gün önce göçük altında kalan 5 işçinin kurtarıldığı belirtildi.


Şinyanga kentindeki bir maden ocağında 5 Ekim tarihinde göçük meydana gelmiş ve 5 işçi yaklaşık 120 metre derinlikteki tünelde mahsur kalmıştı. Polis amiri Justus Kamugişa'dan edinilen bilgide mahsur kalan 5 maden işçisinin kurtarıldığı öğrenildi.


Kamugişa, verdiği bilgilerde hastaneye kaldırılan maden işçilerinin sağlık durumlarının kritik olduğunu ifade etti. Şinyanga bölge hastanesinin doktoru Joseph Ngowi, işçilerin hayatta kalmasının mucize olduğunu dile getirdi. Ngowi, "Normalde, sağlıklı bir insan gıdasız yaklaşık 14 gün yaşayabilir. Göçük altında kalan işçiler, mahsur kaldıkları çukurda buldukları böcekleri yiyerek 41 gün boyunca hayatta kalmayı başarmışlar" şeklinde konuştu.


Maden işçilerinden Chacha Wambura yer altında geçen ilk yedi günden sonra ümitlerinin tükendiğini ancak daha sonra güneş ışığının sızdığı bir çatlak ve etrafında su keşfettiklerini ve yeniden ümitlerinin yeşerdiğini söyledi.


Wambura, hayatta kalmak için hamam böceği, kurbağa ve tünelleri desteklemek için kullanılan direklerin kabuklarını yediklerinin, pis de olsa kasketlerine doldurdudukları suları içtiklerini belirtti. Ancak yanlarındaki bir işçinin böcek yemeyi reddettiği için açlıktan hayatını kaybettiğini söyledi.


Yetkililer, maden ocağı kazasından 6 gün sonra yaptıkları açıklamada, göçük altında mahsur kalan işçilerin kurtarılmasının imkansız olduğunu açıklamıştı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.