65 Yaşındaki Müdür Çalışanlarına Tacizde Bulundu!

İtalya'da devlet dairesinde, 65 yaşındaki müdürün iki kadına tacizde bulunduğu öğrenildi. Ancak açılan dava beklenenin aksine haklı bulunmayarak, iyi niyetli davranış olarak kabul edildi.

65 Yaşındaki Müdür Çalışanlarına Tacizde Bulundu!
03 Şubat 2016 Çarşamba 20:10

 İtalya'da Kasım ayında verilen bir mahkeme kararının gerekçesi yeni açıklandı, gerekçenin 'ilginçliği' ise davacıları şok etti. Sicilya Adası'nda yaşayan ve devlet dairesinde görevli olan iki kadın, müdürlerinin kendilerini taciz ettiklerini söyledi. Yaşadıkları olay üzerine de dava açtılar. 65 yaşındaki Domenico Lipari isimli müdür, bir kadının kalçasına diğer kadının ise cinsel organı ve göğüslerine dokunduğu iddiasıyla mahkemede yargılandı.

Mahkemede alınan karar ise şaşırtıcı oldu. Müdürün 'cinsel tatmin' amacıyla dokunmadığı ve çalışanlarıyla 'şakalaşmak' istediği kararına varıldı. Kötü niyetli olmayarak böyle bir duruma sebep olduğuna kanaat getiren mahkeme, bu kararı ile davacılardan tepki aldı. Bunun yanında savcılığın temyize gitmemesi de tepkiye sebep oldu.

İşçi sendikaları ne amaçla olursa olsun olayın cinsel taciz olduğunu belirtse de mahkeme kararını değiştirmeyerek, Lipari'yi cinsel taciz suçundan beraat ettirdi.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.