AB'den Türkiye açıklaması: 'Üye ülkelerden yetki talep edildi'

AB Komisyonu, Türkiye'yle  Gümrük Birliği'nin güncelleştirilmesi çalışmalarının askıya alınması ve  Türkiye'ye katılım öncesi fonların dondurulmasını istediğine ilişkin iddialara basın açıklaması ile cevap verdi.

AB'den Türkiye açıklaması: 'Üye ülkelerden yetki talep edildi'
01 Ağustos 2017 Salı 15:43

AB Komisyonu, basın toplantısı gerçekleştirerek Almanya'nın Türkiye'yle  Gümrük Birliği'nin güncelleştirilmesi çalışmalarının askıya alınması ve  Türkiye'ye katılım öncesi fonların dondurulmasını istediğine ilişkin iddialara açıklık getirdi. 

Türkiye'yle Gümrük  Birliği'nin güncelleştirilmesi için AB üyesi ülkelerden halihazırda yetki talep edildiğini, güncellenmiş bir anlaşmanın her iki tarafa da önemli yararlar sağlayacağı bildirildi. 

Spekülasyonlara  ilişkin yorumda bulunmayacağını beliren AB Komisyonu Başsözcü Yardımcısı Mina Andreeva, geçen haftaki AB-Türkiye Yüksek Düzeyli  Diyalog Toplantısını hatırlattı. Andreeva, "Gümrük Birliği'nin  güncelleştirilmesi bizim (üye ülkelere) teklif ettiğimiz bir şey." diye konuştu. 

Sözcü Carlos Martin Ruiz De Gordejuela ise, AB'nin Türkiye'yle  ilişkisinin devam etmesinin son gelişmeler çerçevesinde gerekli olduğunu, katılım  fonlarıyla reformlar, temel haklar, hukukun üstünlüğü gibi alanlara  odaklanıldığını söyledi.

Komisyonun 2016 sonunda Gümrük Birliği'nin güncellenmesi için AB  Konseyinden yetki talep ettiğini hatırlatan Gordejuela, "Komisyon, Gümrük  Birliği'nin güncelleştirilmesinin, her iki tarafa da önemli ekonomik yararlar  sağlayacağını değerlendiriyor." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.