AB Konseyi'nden skandal Hollanda, Türkiye açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye ve Hollanda krizi nedeniyle çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AB Konseyi'nden skandal Hollanda, Türkiye açıklaması
15 Mart 2017 Çarşamba 12:25

Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi kriz nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter adresinden açıklama yaptı. Nazi ve faşizm tepkilerine yönelik yapılan açıklamada Tusk, Eğer biri Rotterdam'da faşizm görüyorsa gerçeklikle bağı kopmuştur" ifadesinde bulundu.

Holanda'nın Türk bakanlara yaptıklarını görmezlikten gelen Tusk, "Rotterdam kenti Naziler tarafından yok edildi. Bugün belediye başkanı Fas doğumlu biri. Orada faşizm gören birinin gerçeklikle bağı kopmuştur. Biz Avrupalıyız ve gururluyuz" diyerek skandala neden oldu.

Avrupa Parlamentosu'nda da aynı ifadeleri kullanan Tusk, yaşanan olayı hiçe sayarak şunları söyledi:

"Hollanda Avrupa'dır. Avrupa Hollanda'dır. Bu ülke demokrasi ve özgürlük ülkesidir. Erasmus'un kenti Rotterdam Naziler tarafından tamamen yok edildi. Şu anda Fas doğumlu biri kentin belediye başkanı. Eğer birileri Rotterdam'da faşizm görüyorsa onlar gerçeklikle bağlarını tamamen koparmışlardır" 

Türkiye'nin Nazi taşlaması nedeniyle şoke oldum" diyen AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, "Naziler ve mevcut Alman hükümeti arasında bu karşılaştırma asla kabul edilemez.." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.