ABD, Afganistan'daki El Kaide liderlerine saldırdı

​ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Afganistan'da El Kaide'nin üst düzey yöneticilerine yönelik saldırı yaptıklarını söyledi.

ABD, Afganistan'daki El Kaide liderlerine saldırdı
27 Ekim 2016 Perşembe 10:04

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Afganistan'da El Kaide'nin üst düzey yöneticilerine yönelik saldırı yapıldığını yazılı açıklama ile bildirdi.

Saldırının 23 Ekim tarihinde Kunar bölgesinde gerçekleştiğini söyleyen Cook, saldırıda hedef alınanların El Kaide'nin ülkedeki en üst düzey yöneticileri Faruk el-Katani ve Bilal el-Utabi'nin olduğu açıkladı.
 
Hedef alınan Katani'nin Afganistan'ın kuzeydoğusundan sorumlu olduğunu ve ülkedeki terör örgütü yapılanmasını yönettiğini belirten Cook, "Hala saldırının sonucuna ilişkin değerlendirmeler yapıyoruz. Onların ölümleri terör örgütünün Afganistan'daki yapılanmasına büyük bir darbedir." dedi.
 
ABD'nin bir diğer hedefi olan Utabi'nin ise örgütün Afganistan yapılanmasında önemli bir yeri olduğu kaydedildi.


Etiketler; #ABD #terör
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.