ABD'de Gülen'e dava açıldı

Amerika'da Fethullah Gülen hakkında dava açıldı. ABD'nin Pennsylvania eyaletinte bulunan Fethullah Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen hakkında, çeşitli insan hakları ihlalleri suçlamasıyla dava açıldı.

ABD'de Gülen'e dava açıldı
09 Aralık 2015 Çarşamba 23:05

 Amerika'da Fethullah Gülen hakkında dava açıldı. ABD'nin Pennsylvania eyaletinde bulunan Fethullah Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen hakkında çeşitli insan hakları ihlalleri suçlamasıyla dava açıldı.

Uluslararası hukuk firmaları Amsterdan & Partners LLP ile Fox Rothschild LLP yöneticileri tarafından açılan dava hakkında bilgilendirmek için şirket yetkilileri basın toplantısı düzenledi. Fox Rothschild LLP şirketinin avukatı Patrick Egan ve Amsterdam & Partners LLP şirketinin yöneticisi Robert Amsterdam mikrofonların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Fox Rothschild LLP şirketinden avukatı Patrick Egan, Mehmet Doğan isimli bir kişinin öğretilerini benimseyen 3 kişinin davacı olduğunu ve Paralel Yapının bu kişilere zulüm ettiğini vurguladıktan sonra,"Açtığımız davada Doğan'ın takipçilerine komplo kurulduğunu, haksız yere suçlandıklarını ve hapse gönderildiklerini, Gülen'in ve onun yardımcılarının direktifiyle bu hareketin mensuplarının yerleştirdiği sahte kanıtlarla suçlandıklarını, bu durumun ABD'nin yabancılarla ilgili haksız fiil yasasının ihlali olduğunu belirtiyoruz." dedi.

Fethullah Gülen dışında başka isimlerinde dava edileceğini ifade eden Egan, Fethullah Gülen'in emri ile insanların dini inaçları yüzünden hak mahrumiyeti ile cezalandırıldıklarını ve Paralel Yapı'nın insan hakları ihlali suçunu işlediklerini söyleyerek, "Yaptığımız şikayet, uygun olmayan kanıtlarla, komplo ile yerleştirilmiş kanıtlarla davacıların hapsedildiği, bu kişilerin özgürlüklerinin 20 ay boyunca ellerinden alındığı yönündedir. Bu tamamen dini inançları nedeniyle ortaya çıkmış bir hak mahrumiyetidir ve ABD'deki yabancılarla ilgili haksız fiil yasasının ihlalidir" açıklamasını yaptı.

Fethullah Gülen dışında Paralel yapı'ya mensup başka kişilere de dava açıldığını belirten Egan, ABD mahkemesinden adil bir sonuç beklediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
İnşAllah orada hapse girer.