ABD'den PYD'ye şok, PYD Cenevre'de yer almayacak

ABD Dışişleri Bakanlığında bulunan üst düzey bir yetkili 9 Mart Cenevre'de gerçekleşecek görüşmelere PYD'nin katılmayacağını bildirdi.

ABD'den PYD'ye şok, PYD Cenevre'de yer almayacak
07 Mart 2016 Pazartesi 23:54

PKK'nın Suriye uzantısı PYD hakkında ABD'den şok bir açıklama geldi. Suriye'deki savaşın aktörlerinden terör örgütü PYD Cenevre görüşmelerinde yer almayacak. 

ABD'de bulunan bir yetkili yaptığı açıklamada bu hafta gerçekleşecek Cenevre görüşmelerinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin yer almayacağını belirtti. 
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından 9 Mart 2016 Çarşamba günü başlayacak Cenevre görüşmelerinde PYD terör örgütü yer almayacak. Dışişleri bakanlığında bulunan üst düzey yetkili, PYD'nin görüşmelerde olmayacağını, Cenevre'ye 29 Ocak'ta yapılan müzakerelerde yer alan grupların katılacağını belirtti.

ABD yönetiminden bir yetkili, Suriye'deki krizin sonlandırılması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde bu hafta yapılması planlanan görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin yer almayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından 9 Mart Çarşamba günü yeniden başlatılacağı açıklanan görüşmelerde PYD’nin bulunmayacağını söyledi.

ABD'li üst düzey yetkili,  "PYD Cenevre görüşmelerinde yer almayacak" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, 9 Mart'ta başlanacak görüşmeler için uygun şartların oluşmadığını söylemişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.