ABD'nin başörtülü sporcusundan Trump'a 'açık mektup'

ABD'nin milli sporcusu Ibtihaj Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump'a 'açık mektup' yazdı. Ülkede yürütülen terör kampanyalarından korktuğunu söyleyen Muhammed, mültecilerin ABD'de 'terör kaynağı' olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

ABD'nin başörtülü sporcusundan Trump'a 'açık mektup'
29 Mart 2017 Çarşamba 09:42

ABD'yi eskrim dalında temsil eden ve Rio olimpiyatlarında bronz madalya kazanan  Müslüman sporcu Ibtihaj Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump'ın yürüttüğü terör kampanyaları nedeniyle "açık mektup" yazdı.

Trump'a hitaben yazılan mektupta Muhammed korkusunu dile getirdi. 

Time gazetesinin yeni sayısında yer alan mektupta Muhammed, terör kampanyası adına yapılan çalışmaların "adalet" ve "eşitlik" değerlerine zarar verdiğini vurguladı.

Müslümanların önündeki engelleri kaldırması için Trump'a çağrıda bulunan Muhammed, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sizi dinlediğimde, tamamen başka bir resmi boyadığınız hissine kapılıyorum.

Mültecileri 'terörün kurbanları' olarak değil, 'terörün kaynağı' olarak gördüğünüz anlaşılıyor. Ülkemizin mültecilerin ağırlanmasına yaptığı katkıları, Amerika'yı her zaman ön plana çıkaran örnekler olmasından ziyade 'kötü anlaşmalar' olarak gördüğünüzü düşünüyorum.

Benim tesettürümü korku sebebi ve bir tehdit sinyali olarak gördüğün izlenimi veriyorsunuz. Siz, 'Zannediyorum İslam bizden nefret ediyor' ifadesini kullandınız.

Bu sadece yanlış değil, aynı zamanda korku ve nefret tahrikinde bulunuyor, ibadet yerlerimize ve Müslümanlara karşı şiddeti de tetikliyor.

Elbette amacın bu değildi, buna inanmak istemiyorum ancak senin yönetimin ve sen beni ve benim gibi halkı 'dost Amerikalılar' değil 'diğerleri' olarak görüyorsunuz.

Seçim kampanyasında yoğun şekilde yürüttüğünüz sürekli korku ve nefret atmosferi Beyaz Saray'daki icraatlarınızla ivme kazandı. Seçildiğinizde havaalanında arandım ve bana zanlı suçlaması yapıldı. New York sokaklarında ülkeme dönmemi söylüyorlar.

Bu benim bildiğim Amerika değil, bu dünyanın lider görmek ve ilham almak istediği Amerika değil.

3 milyon Amerikalı Müslüman, çocuklarımızı eğitiyor, hastalarımızı tedavi ediyor, cephede savaşıyor ve saldırılarınıza rağmen tüm Amerikalıların güvenliğini sağlamak için ön saflarda gururla yer almaya devam ediyor. İnancım bana daha az şanslı kişilere yardım etmemi ve haksızlığa karşı konuşmamı söylüyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.