ABD Suriye'deki yerini Fransa'ya mı devrediyor?

ABD Başkanı Trump Suriye'den çekileceklerini açıkladı. Fransa'nın ise Suriye'ye asker göndereceğine ilişkin haberler çıktı. ABD yerini Fransaya'mı devrediyor?

ABD Suriye'deki yerini Fransa'ya mı devrediyor?
30 Mart 2018 Cuma 09:40

ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda Suriye'den çekileceklerini açıkladı. Trump "Suriye'den çok yakında çekileceğiz. Suriye ile artık başkaları ilgilensin. 'Halifelik' diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (DEAŞ'ın elinden) Hepsini geri alacağız." dedi.

ABD ordusunun DEAŞ karşısındaki başarısını öven Trump, bununla birlikte DEAŞ'a karşı mücadelede sona geldiklerini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yaptığı bir açıklamada "YPG'ye destek garantisi verdik, Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz" dedi.

Ayrıca, Fransız medyasında yer alan habere göre, Fransa, Münbiç'e asker gönderecek. 

Yine de haberde yer alan bilgiye göre, Fransa ve ABD YPG'ye destek konusunda anlaştı. Fransa, Türkiye'nin terör operasyonlarına engel olmak için ve Türkiye'nin Suriye'de daha fazla ilerlememesi amacıyla YPG'ye destek olarak Münbiç'e asker gönderiyor.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi, kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatmak için yetkilendirildi.

Tüm bu gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, "ABD Suriye'deki yerini Fransa'ya mı devrediyor?" yorumlarına sebep oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.