ABD terörist Fethullah Gülen'i iade edecek mi?

ABD, FETÖ'yü Türkiye'ye iade edecek mi? Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn'ın istifası sonrasında Gülen'in iadesi gündeme geldi. Türkiye'ye kesinlikle iade edilmeli diyen Flynn'ın istifası süreci nasıl etkileyecek? İşte merak edilenler.

ABD terörist Fethullah Gülen'i iade edecek mi?
14 Şubat 2017 Salı 09:55

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri terörist Fethullah Gülen iade edilmesini bekliyor. ABD yeni başkanı Donald Trump'tan Gülen'in Türkiye'ye iadesi istenmişti. Konu ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn'in, istifa etmesi, Gülen'in iade konusunu yeniden gündeme getirdi. İstifa eden Flynn, terörist Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini dile getirmişti. İstifası sonrasında ABD'nin nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor. 

FETÖ'nün Barrack Obama döneminde korunduğu net bir şekilde gözükmüştü. Türkiye tarafından iade konusunda somut bir adım atılması bekleniyor. Donald Trump ve ekibinin nasıl bir adım atacağı ise merak ediliyor. 

FETÖ'nün ABD'den kaçma planı olduğu konuşuluyor. Kanada veya Afrika'ya kaçma planı olduğu söylentileri sıkça söyleniyor. Türkiye'nin FETÖ'yü almak için tüm girişimleri yaptığı belirtiliyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.