ABD´den Kışanak ve Fırat Anlı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'den de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için açıklama geldi.

ABD´den Kışanak ve Fırat Anlı açıklaması
27 Ekim 2016 Perşembe 12:04

ABD'de gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için açıklama yaptı. Kışanak ve Anlı için Washington'daki basın toplantısında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ‘Diyarbakır'ın seçilmiş eş belediye başkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz' diye konuştu.

Terö örgütü PKK'nın yaptığı saldırıları ABD'nin her zaman kınadığını belirten Kirby, ‘Eş başkanların gözaltına alınmaları konusunda kaygı dile getiren ifadelerin barışçıl ve yasalara uygun yapılması, bunların da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kısıtlama getirilmeden, saygı gösterilerek yapılabilmesi için Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz' ifadesinde bulundu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.