Almanya 'Ayasofya’nın kullanımının Türkiye’nin meselesi'

Almanya'dan yapılan açıklamada, Ayasofya’nın kullanımının Türkiye’nin meselesi olduğu ifade edildi.

Almanya 'Ayasofya’nın kullanımının Türkiye’nin meselesi'
11 Haziran 2016 Cumartesi 12:36

Almanya'da Ayasofya'ya ilişkin sorulan bir soru üzerine, Ayasofya'ya ilişkina açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Ayasofya’nın kullanımının Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.

Schaefer, Federal Basın Evi’nde düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, "Türkiye’de 80 yıl sonra Ayasofya’nın cami olarak kullanılmak istenmesinin tesadüf mü olduğuna inanıyorsunuz" şeklindeki soruya, Ayasofya'nın yüzyıllar boyunca cami olarak kullanıldığını, kendisinin neye inandığının ise önemli olmadığı yanıtını verdi ve "Ayasofya’nın kullanımının Türkiye’nin meselesi olduğunu söylemek lazım." dedi.

"Prensip olarak, Ayasofya’nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım." diyen Schaefer, Ayasofya’nın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunduğunu ve kullanımının da dünya kültür mirası statüsüne dokunulmadan yapılmasını dilediklerini bildirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.