Almanya'da pilotların grevi nedeniyle 876 sefer iptal edildi

Almanya'nın önde gelen hava yolu şirketlerinden Lufthansa, pilotların grevi nedeniyle 876 uçuşu iptal etti.

Almanya'da pilotların grevi nedeniyle 876 sefer iptal edildi
23 Kasım 2016 Çarşamba 09:50

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilotların grevi nedeniyle 876 uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotların grev yapmaları nedeniyle yarın yapılması planlanan 3 bin uçuştan 876’sının iptal edildiğini kaydetti.

100 bin yolcu etkilenecek

Açıklamada, iptal edilen uçuşlardan yaklaşık 100 bin yolcunun etkileneceği belirtildi ve Lufthansa grubuna bağlı Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, Lufthansa’nın grev nedeniyle rahatsızlık duyduğu ve grevin yolcular üzerindeki etkisini en aza indirmek için çalışacağı ifade edildi.

VC, daha önceki açıklamasında, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yaptıkları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti. Luftansa'da pilotlar 2014'den beri 13 kez greve gitti. 


Etiketler; #Almanya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.